Жан Делль та Жеральд Сіблейрас

Переклад з французької Неди Нежданої

«Віват, Бушон!»

Комедія

Режисер-постановник – Ігор Матіїв

Художник-постановник – Андрій Романченко

Пластика – Людмила Пернепесова

Помічник режисера – Вячеслав Жуков, Тетяна Когут, Костянтин Шелест

Дійові особи та виконавці:

Жак, мер Бушона – н.а. України Орест Гарда, з.а. України Василь Коржук

Ніколя, брат мера – з.д.м. України Орест Огородник, з.а України Олександр Норчук

Одетта, секретарка мера – н.а. України Любов Боровська, з.а. України Валентина Щербань

Робер Флапі, чиновник ЄС – з.а. України Андрій Козак, з.а.України Роман Біль

Бушон – маленьке містечко, якого ви, певно, не знайдете на жодній мапі, та й супутники навряд чи зможуть розгледіти його на европейських просторах. Очолює містечко дуже заповзятливий мер – Жак. З казни Евросоюзу він вміло «викачує» кошти на облаштування щасливого життя довіреної йому громади. За документами в містечку процвітає «бананова плантація», яку щодня на підвіконні поливає секретарка, активно розвивається школа, в якій навчаються чотири учні, один з яких – сорокасемирічний Ніколя (брат Жака), працює велике сільське господарство, в підтвердження наявності якого чути «бекання» секретарки Одетти... Але раптом – як грім серед ясного неба – до них в Бушон їде «ревізор» з Евросоюзу!

Всі події та персонажі є вигаданими. Будь-які аналогії – випадкові. Легка та весела п’єса створить гарний настрій, але й змусить замислитися над актуальними питаннями нашого щоденного життя, адже сміятися, дивлячись виставу, ми будемо і з себе.

П’єса перегукується із сучасними подіями як України так і Франції і все в ній на перший погляд видається смішним та кумедним. Але вона висвітлює серйозні теми, які є причиною більшості сучасних проблем нашої країни, однією з яких є популізм.

Генеральний директор-художній керівник – заслужений діяч мистецтв України Андрій Мацяк