• Головна
  • Придбати квартиру в Києві для інвестицій: як обрати нерухомість на відстані
09:00, 6 квітня 2021 р.

Придбати квартиру в Києві для інвестицій: як обрати нерухомість на відстані

Придбати квартиру в Києві для інвестицій: як обрати нерухомість на відстані

Ринок київської нерухомості немислимий без іногородніх, які, за останніми оцінками аналітиків, купляють понад 60% квартир в новобудовах. Причому столична нерухомість має попит не лише у тих, хто вирішує остаточно змінити прописку. Серед покупців часто опиняються приватні інвестори, які живуть в іншому місті та розглядають квартиру в Києві як інвестицію в майбутнє своїх дітей та особистий комфорт.

Одні планують переїхати до Києва через декілька років. Зазвичай це пов’язано з розвитком бізнесу або перспективою кар’єрного росту. Інші купляють житло для дітей-школярів, які будуть жити в столиці під час навчання в університеті. А поки діти ростуть, квартира буде здаватися та приносити непоганий додатковий дохід.

В цьому матеріалі детально розказуємо, як та навіщо мешканцям регіонів купляти нерухомість у Києві, які дохідні стратегії для приватних інвестицій існують та що потрібно зробити, аби не помилитися з вибором житлового комплексу та девелопера.

Придбати квартиру в Києві для інвестицій: як обрати нерухомість на відстані, фото-1

Як обрати забудовника

Купуючи квартиру в Києві, як і в будь-якому іншому місті, важливо завчасно скласти план дій: вивчити ринок та пропозицію, познайомитися з девелоперами та обрати житловий комплекс.

Сучасні інтерактивні технології та сервіси, в том числі популярні сайти-агрегатори, допоможуть відфільтрувати житлові комплекси за вашими побажаннями. Ви можете обрати за роком здачі, сумою інвестицій, районом, наявністю метро поряд тощо.

Обираючи забудовника, варто враховувати такі фактори:

· Досвід будівництва та кількість зданих будинків. Тут важливо вивчити історію девелопера: чи не було довгобудів, що з попередніми проєктами та строками введення в експлуатацію.

· Надійність. Для цього перевіряємо юридичний бекграунд компанії та обраного комплексу. Обов’язково потрібно переглянути дозвіл на будівництво, документи на землю та її цільове призначення, ліцензію генпідрядника.

· Акредитація в кількох банках, в том числі державних. Якщо забудовника акредитували декілька великих банків, це говорить про його хорошу ділову репутацію. Банк також перевіряє юридичну чистоту документів.

Аби не помилитися з вибором квартири, краще одразу відповісти собі на питання: ця квартира під орендний бізнес, для себе, щоб можна було в будь-який момент приїхати в Київ додому, чи придбання з метою забезпечити дітям хороше майбутнє. Від цього залежить і вибір локації, і концепція проєкту. Краще за все розглядати комплекси з хорошим місцем знаходження поблизу ключових транспортних артерій та у пішій доступності до метро. Чудовими варіантами, незалежно від стратегії, стануть Голосіївський, Солом’янський, Печерський, Подільський райони.

Як обрати новобудову для інвестицій у Києві

Окрім житлового простору, тобто правильно зонованих ергономічних планувань, ліквідність житлового проєкту визначає наявність різноманітних функціональних зон на закритій упорядкованій території — дитячих, спортивних, рекреаційних, а також достатня кількість комерційних приміщень вільного призначення під об’єкти інфраструктури та бізнес.

До речі, інвестиції в комерційну нерухомість в складі житлового комплексу в Києві — ще одна високодохідна стратегія для збереження капіталу. Залежно від класу та адреси об’єкта, технічних характеристик приміщення, в том числі наявності окремого входу та вітринної групи, можна цілком розраховувати на 12-15% річних в доларах при здачі приміщення в оренду.

Незалежно від стратегії — орендний бізнес або покупка для себе, при виборі новобудови завжди згадуйте пораду відомого інвестор Воррена Баффета: «Купуйте тільки те, чим би ви із задоволенням володіли, якби ринок закрили на 10 років».

Перефразуємо, аби було зрозуміліше: обирайте ті комплекси, які створюють екосистему для життя. А це — мультифункціональна інфраструктура, публічні простори, комфортне та безпечне житлове середовище.

Під це визначення якнайкраще підходить новий сучасний комплекс бізнес-класу City Hub в Солом'янському районі столиці. Девелопер — велика будівельна компанія «Інтергал-Буд».

Розташований комплекс в тій частині Києва, де традиція поєднується з прогресивними міськими тенденціями. Комплекс знаходиться по сусідству з сучасними діловими кварталами, офісними центрами великих IT-компаній, а за 10 хвилин ходьби від нього знаходиться новий фуд-кластер Terminal Foods, ТРЦ «Ультрамарин» з кінотеатром та зоною розваг.

City Hub будується за 10 хвилин ходьби від метро «Вокзальна» та Центрального залізничного вокзалу, що особливо зручно, коли приїздиш до себе додому з іншого міста. Дорога не забирає багато часу та сил, ніяких корків та тягучок, а наявність експреса до Борисполя та 15-20 хвилин на авто до аеропорту Київ в Жулянах потішить мандрівників на довгі дистанції.

Розвинутий публічний простір комплексу розширює саме поняття свого дому, пропонуючи цікаве, різноманітне та насичене подіями життя в Києві. На перших поверхах секцій будинків розташовані комерційні приміщення під салони краси, магазини, кав’ярні зі свіжою випічкою, об'єкти сервісних послуг. Прямо на території з'явиться кілька різноманітних зон для насиченого проведення часу: дитяча ігрова, спортивна з вуличними тренажерами та лаунж-простір для міського ретриту й тихого відновлення сил.

Різноманітна інфраструктура локації й близькість центру міста з безліччю кафе та ресторанів, магазинів провідних мереж, освітніх установ, театрів та музеїв, салонів краси та фітнес-центрів допоможуть організувати насичене дозвілля й відчувати себе вдома незалежно від часу перебування в місті.

Придбати квартиру в Києві для інвестицій: як обрати нерухомість на відстані, фото-4

Як оцінити перспективу інвестицій у нерухомість

Кращим показником привабливості об'єкта є зростання ціни квадратного метра. Він безпосередньо залежить і від якісних характеристик житлового комплексу, і від купівельного попиту, тобто реального інтересу людей до новобудови.

Купуючи на ранніх етапах будівництва, можна істотно заощадити на вартості житла, а якщо це квартира для перепродажу в майбутньому — ще й заробити. В ліквідних київських новобудовах бізнес-класу вартість квадрата зростає за цикл будівництва на 30-40%.

Наприклад, на старті продажів на початку 2020 року в житловому комплексі City Hub однокімнатні квартири коштували $1 017/кв.м, двокімнатні — $957/кв.м, а трикімнатні — $923/кв.м, а вже у вересні ціна виросла. Сьогодні це вже $1 650 (+62%), $1 430 (+50%), $1 369 (+48%). Однак до моменту завершення будівництва, навіть при самому стриманому прогнозі аналітиків ринку нерухомості, ціни виростуть ще: вартість квартир складе $1 900 за кв.м — 1-кімнатні, $1 680 за кв.м — 2-кімнатні, $1 619 за кв.м — 3-кімнатні. Метраж варіативних планувальних рішень від 45 до 228 кв.м, а при покупці за повну вартість девелопер проєкту пропонує дисконт до 15%.

Якщо ви в пошуках чогось особливого, що буде відповідати статусу, то в комплексі також представлені дворівневі планування — видові квартири великих площ для цінителів підвищеного комфорту й унікальних інтер'єрних рішень.

Придбати квартиру в Києві для інвестицій: як обрати нерухомість на відстані, фото-5

Житловий комплекс City Hub — це виразна архітектура, сучасні технології, включаючи систему розпізнавання осіб й біометрику доступу, розумну інженерію й енергоощадні рішення, а також приголомшливі види з вікон квартир на місто.

Будівельна компанія «Інтергал-Буд», яка розвиває цей проєкт, успішно працює на ринку нерухомості вже 17 років. В команді забудовника над кожним будинком та кожною квартирою працюють кращі будівельники, інженери, дизайнери та архітектори з багаторічним досвідом й високою кваліфікацією. В їхньому портфелі 74 реалізованих проєкти та 174 побудованих житлових будинків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Високі оцінки користувачів за Достовірність
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,12
39,20
EUR
42,65
42,75
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...