Георг Фрідріх Гендель та Йоганн Себастьян Бах були найкращими органітами свого часу. “Коли грав Гендель, глядачі сиділи, затамувавши подих, здавалося, завмирало саме життя”, - згадували сучасники. Для Баха орган був його стихією, він зумів ввібрати весь досвід попередніх поколінь органістів та створити музику, рівної якої досі немає в усьому світі.

Вишукані твори Генделя та Баха виконає та львівському органі Народний артист України, соліст Національного будинку органної та камерної музики Володимир Кошуба.

Володимир Кошуба - орган

Г.Ф. Гендель - Прелюдія ля мінор

Г.Ф. Гендель - Адажіо фа мінор

Г.Ф. Гендель - Ларго з опери “Ксеркс”

(транскрипція для органа С. Кіш)

Г.Ф. Гендель - Прелюдія, інтродукція та менует

Г.Ф. Гендель - Пасакалія соль-мінор

Й.С. Бах - Адажіо та фінал з концерт ре мінор (за А. Вівальді), BWV 596

Й.С. Бах - Хоральна прелюдія “Помилуй мене, Господи” (“Erbarm dich mein, O Herre Gott”) BWV 721

Й.С. Бах - Сіціліана з сонати мі-бемоль мажор, BWV 1031

Й.С. Бах - Хоральна прелюдія “До Тебе взиваю, Господи” (“Ich Ruf Zu dir,Herr Jesu Christ”) BWV 639

Й.С. Бах - Арія з сюїти №3 ре мажор, BWV 1068

Й.С. Бах - Адажіо з концерту ре мінор (за А. Марчелло) BWV 974

Й.С. Бах - Фантазія Соль мажор BWV 572

Про виконавця:

Володимир Вікторович Кошуба (Київ) – соліст Національного будинку органної та камерної музики, Народний артист України.

Володимир Кошуба закінчив Київську консерваторію ім. П.І. Чайковського у 1972 році як піаніст (клас професора Т. Кравченко). Під час навчання захопився грою на органі, який тоді викладали як факультатив. Після закінчення консерваторії грав деякий час на електрооргані у складі камерного оркестру Київської державної філармонії. У 1979 році закінчив вдруге консерваторію як органіст (клас професора А. Котляревського). З 1981 року став солістом-органістом Республіканського будинку органної та камерної музики України і постійно виступає на цій сцені. У 1985 році стажувався по класу органа у професора Талліннської консерваторії Народного артиста Естонії Хуго Лепнурма.

Володимир Кошуба багато гастролює в Україні та країнах Європи, мав гастролі у Північній та Південній Америці: Бразилії, Уругваї, Аргентині, Канаді, США, Японії. Має численні записи для фондів Українського радіо та грамплатівок: у 1985 році – запис трьох дисків у студії грамзапису "Мелодія"; з 1998 по 2005 роки записав кілька CD у США, Європі та Україні.

У 1999 році Американським біографічним інститутом (АВІ) при конгресі США ім'я Володимира Кошуби було включено у Всесвітній каталог музикантів нового тисячоліття.

У 2007 році Володимиру Кошубі присвоєне звання Народного артиста України, він обраний президентом Асоціації органістів та органних майстрів Національної Всеукраїнської музичної спілки, як артист він є флагманом української органної школи, заснованої Арсенієм Котляревським.

Протягом останніх років митець активно сприяє проведенню в Україні традиційних органних фестивалів. Творчу діяльність Володимир Кошуба поєднує з викладанням класу органа в Київській спеціальній музичній школі ім. М.Лисенка

Зверніть увагу, що у зв'язку з правилами карантину кількість квитків обмежена та діє масковий режим!

Квитки можна придбати:

- у касі Органного залу щодня з 13:00 до 19:00

- онлайн на https://lviv.kontramarka.ua/uk/concert/lvivskij-organnyj-zal-533.html

//вікові обмеження: ~7+//