Всі на борт! Наш музичний експрес вже пашить парою та готовий вирушити в дорогу! Від Німеччини, Франції та Італії до Латвії, Хорватії, Чехії та України. Хорватський органіст Едмунд Боріц-Андлер зіграв кілька сотень концертів у Європі, Америці, Азії та Африці. Він неперевершений у романтизмі та гостро відчуває сучасників.
Концерт стане частиною Міжнародного органного фестивалю, який відбудеться у Львівському органному залі вже у дев’яте. З 14 липня по 18 серпня Львів стане органною столицею України. На гостей чекають 15 концертів, видатні органісти з чотирьох країн, майстер-класи та години гарної музики!
Едмунд Боріц-Андлер закінчив Музичну академію у Загребі по класу фортепіано та органа. У 1999 році став абсолютним чемпіоном Другого конкурсу органістів Франьо Дугана.А у 2010-му отримав спеціальний приз цього конкурсу “за особливий внесок у збереження та популяризацію хорватської органної спадщини”. Едмунд Боріц-Андлер один із найбільш концертуючи органістів свого покоління. Мав декілька сотень концертів у Європі, Південній Африці, США, Ізраїлі, Сирії, Білорусі, Україні та ін. Бере участь у багатьох органних фестивалях, а також заснував свій у Загребі.
Едмунд Боріц-Андлер (Хорватія) – орган
Й.С. Бах – Прелюдія та фуга Мі-бемоль мажор, BWV 552
А. Мотовунянін – Frottola
Й.С. Бах – Концерт ля мінор за мотивами А. Вівальді, BWV 593 (Allegro-Adagio-Allegro)
Дж. Баджамонті – Соната Фа мажор
Ф. Лучіч – Токата Фа мажор
Б. Котюк – Дорога в небеса
Б. Котюк – Lauda nostra
П. Ебен – Moto ostinato з циклу “Sonntagsmusik”
Ф. Гласс – Satyagraha za orgulje
Ш.М. Відор – Симфонія №6, Перша частина Allegro
А. Калейс – Токата на тему Хоралу „Allein Gott in der Hoeh sei Ehr“
Квитки можна придбати:
- у касі Органного залу щодня з 13:00 до 19:00
- онлайн на Gastroli.ua - https://gastroli.ua/places/235
- у понад 20-ти касах Львова - https://gastroli.ua/network