Лауреат Золотої медалі та всіх спеціальних призів конкурсу ім.Вана Кліберна (США) Вадим Холоденко дасть єдиний концерт із Ukrainian Festival Orchestra у Львові!

”Вадим є одним із найяскравіших світових піаністів свого покоління”, – кажуть про нього критики

Вихованець Київської спеціальної музичної школи ім.М.Лисенка, вдосконалював свою майстерність під керівництвом відомої піаністки Віри Горностаєвої. Вперше почав концертувати в країнах США, Китаї та країнах Європи у віці 13 років. Лауреат численних міжнародних конкурсів. Співпрацює з такими відомим дириґентами, як Леонард Слаткін, Мігель Харт-Бедоя, Карл Сент-Клер, Владімір Федосєєв та ін. Грав у найкращих залах Європи Америки, Азії, Океанії.

Музикант особливого обдарування та майстерності, технічні можливості якого доведені до найвищого мистецького рівня.

Разом із Ukrainian Festival Orchestra під керівництвом Івана Остаповича Вадим Холоденко виконають Концерт для фортепіано з оркестром №3 Бели Бартока. Цей твір композитор писав уже смертельно хворим, як подарунок на день народження своєї дружини, піаністки Діти Пасторі. Саме тому він відійшов від потужності та віртуозності, характерних для Першого та Другого фортепіанних концертів, у бік прозорої легкості та лаконічності. Барток помер 26 серпня 1945 року, фортепіанний концерт залишився незакінченим, його завершим друг композитора Тібор Шерлі. Діта Пасторі змогла зіграти “подарунок” чоловіка лише через кілька років після його смерті.

Окрім захоплюючого твору Бартока на слухачів чекають увертюра Людвіга ван Бетовена до трагедії “Коріолан”, яка гідно стала самостійним твором, а не вступом до вистави, та Незакінчена симфонія №8 Франца Шуберта, яка відкрила дорогу романтизму. Їх виконає Ukrainian Festival Orchestra, дириґуватиме Іван Остапович.

Вадим Холоденко – фортепіано

Ukrainian Festival Orchestra

Іван Остапович – дириґент

Л.В. Бетовен – Увертюра “Коріолан”

Б. Барток – Концерт для фортепіано з оркестром №3

1.Allegretto

2.Adagio religioso

3.Allegro vivace

Ф. Шуберт – Симфонія №8 “Незакінчена”

1.Allegro

2.Andante con moto

Квитки можна придбати:

- у касі Органного залу щодня з 13:00 до 19:00

- онлайн на Gastroli.ua - https://gastroli.ua/places/235

- у понад 20-ти касах Львова - https://gastroli.ua/network

//вікові обмеження: ~7+//

Телефон для довідок: 098 871 0180