У 1988 році Олег Кульчицький заснував музичний колектив – Гурт Олега Кульчицького, яким керує і сьогодні. Цей колектив працює в стилі classic folk modern – це власні інстументальні твори та пісні, обробки класики і фолькльору в сучасній інтерпретації.

Тільки в найпрестижніших залах м.Львова Олег Кульчицький з Гуртом дав біля 700 сольних концертів, а також неодноразово гастролював містами України, Європи, Азії та Америки, відвідавши з концертами такі країни, як Англія, Бельгія, Греція, Німеччина, Франція, Швейцарія, Шотландія, Ізраїль, США, Канада, Угорщина, Чехія, Білорусія, Туркменістан, Латвія.

Олег Кульчицький закінчив Львівську державну консерваторію ім. М.Лисенка по класу скрипки, нагороджений відзнакою президента України – Заслужений артист України.

Як скрипаль Олег Кульчицький брав участь у більш ніж 50-ти концертах на сцені Національного Палацу “Україна” в Києві, представляв наше мистецтво на самітах президентів і прем’єр-міністрів азійських та європейських країн. У 2002 році виступав у таких заходах, як дні України в Білорусії – “Слов’янський базар”, дні України в Туркменії, у саміті ГУАМ (Ялта) та інших. Концертував у 2003р. на 8-му з’їзді представників королівських династій усього світу в Парижі. У 2007 році як соліст-скрипаль представляв українське мистецтво на державному рівні: на днях України в Ізраїлі, на саміті прем’єр-міністрів у м. Ялті, на українському форумі у Варшаві, на днях української письменності та 90-літті української дипломатії. В 2009 р. виступав на фестивалі Української культури на Союзівці під патронатом посольства України.

В даний час Олег Кульчицький працює Президентом Міжнародного фонду "ОРАКУЛ", а також художнім керівником Гурту Олега Кульчицького.