Бенкет без сумніву належить до найкращих і найглибших творів Платона, яким можна насолоджуватися просто як твором мистецтва.

Вистави «Хвала Еросу» і «Silenus Alcibiadis» є ділогією за цим твором Платона. Це перше звернення українського театру до давньогрецького автора.

Використовуючи ігрові структури Платонівської Академії, і, пригадуючи традиції украї нського бурсацького театру, актори, забавляючись, обговорюють складні філософські ідеі і, зокрема, вічні для людства теми Ероса, любові, дружби.

Відчуття здивування і радості, які викликає ця гра ніби нагадує нам атмосферу дитинства. А таким дитинством для европейської культури завжди була античність.

Використовуючи давньогрецькі міфи, спів, пластику та елементи танцю, театр запрошує глядача до повернення у живу античність. Кожен монолог ніби обрамлений живими фресками з грецького вазопису, які різними засобами і стилями творять єдине художнє полотно вистави.

Вистава «Хвала Еросу» за своєю ідеєю є відкритим процесом, дорогою, грою, до якої актори запрошують глядачів: стати співтворцем дійства і співучасником розмови про найважливіше — Любов.