Показ відреставрованого фільму Олександра Довженка "Земля" під живий виступ культової етно-хаос групи ДахаБрахи.

2012 року Національний центр Олександра Довженка розпочав реставрацію фільму на основі оригінальної версії 1930 року. Музичний супровід до фільму "Земля" протягом зими-весни 2012 року на замовлення Довженко-Центру створив український етно-хаос гурт ДахаБраха.

Гурт «ДахаБраха» - «арт-візітівка України», «етно-хаосбенд», який не залишив байдужими слухачів по всьому Світу: Великобританія, Австрія, Німеччина, Швейцарія, Франція, Австралія, США і став культовим на батьківщині менше ніж за десятиріччя свого існування. «ДахаБраха» на постійній основі працює в театрі «Дах» (режисер – Владислав Троїцький). У 2010 році група отримала Гарн-прі конкурсу ім. Сергея Курьохіна (м. Санкт-Петербург) в області сучасного мистецтва. 

Фільм "Земля" — останній фільм епічної трилогії Довженка — Звенигора-Арсенал-Земля— знімався влітку-восени 1929 року. Його присвячено темі колективізації, щойно проголошеної партією. Довженко підходить до теми з філософським розмахом: земля у нього перетворюється на метафору національного космосу, центр і смисл існування українського селянина. Патріархальне українське село, спокій якого порушує поява трактору, існує поза історичним часом і нагадує земний рай. В цьому гармонійному космосі землероби ведуть щасливе позачасове пасторальне життя. Розірвання органічного й водночас містичного зв'язку з землею, яке тягне за собою колективізація, порушує одвічний порядок світобудови.