Історія про кохання земне та небесне за легендарною повістю Михайла Коцюбинського.

Львівська національна опера презентує світову прем’єру балету “Тіні забутих предків” на музику Івана Небесного та лібрето Василя Вовкуна!

Поетична оповідь на межі реальності та легенди, дійсності та фантазії постане перед глядачем у модерновій візії міжнародної команди постановників.

Відома історія кохання Івана та Марічки з двох ворогуючих родів втілиться у неокласичній хореографії відомого українського балетмейстера Артема Шошина. Видовищна сценографія литовського митця Арвідаса Буйнаускаса переносить героїв у сучасний постмодерністський світ та є філософським переосмисленням місця людини серед природи. Художні образи персонажів балету довершать костюми Наталії Міщенко, що пересотворюють гуцульське вбрання від автентики до модерних зразків. Колоритна музика Івана Небесного, що увібрала силу гуцульської автентики, прозвучить у виконанні оркестру Львівської опери під орудою диригента Юрія Бервецького.

Станьте свідками найграндіознішої події сезону!

Проєкт реалізується за підтримки Львівської обласної військової адміністрації. Офіційний партнер – Kozytskyi Charity Foundation. Генеральний партнер – ТЗОВ “РСП “ШУВАР”