Багато з нас ще зі школи пам’ятає історію про те, як в дитинстві Тарас Шевченко вирушив на пошуки залізних стовпів. Вони підпирають небо та ховають ворота, куди сонце заходить на ніч. За легендою, малий Шевченко так і не дібрався до тих стовпів, бо скільки б він не йшов – відстань між ним та омріяними стовпами лише збільшувалась.
Але уявімо, що Тарас усе-таки дістався до цього таємничого та магічного місця. Що там чекало на нього? Можливо, за залізними стовпами виявився портал для мандрівок у просторі та часі? І саме таким чином Шевченко (як і герой фантастичного серіалу «Квантовий стрибок») отримав можливість переміщатися в тіла інших людей – вигаданих чи реальних, добрих чи злих.
Що б вийшло з цього припущення – можна побачити на виставці ілюстрацій Олександра Грехова з 6 березня по 10 квітня у Львівському обласному академічному театрі ляльок (пл. Данила Галицького, 1).
Oleksandr Grekhov – ілюстратор, засновник бренду Unicorn & Wine, автор проєкту «Квантовий стрибок Шевченка». Співпрацював з Національним музеєм Тараса Шевченка, Національним музеєм мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків, благодійним фондом «Таблеточки», Сільпо, OLX, гуманістичним рухом UAnimals, Форумом Видавців, Open Opera Ukraine, Sammy Icon і так далі.