Що трапляється, коли кардинальні зміни приходять через більше ніж 40 років творчості? Талановиті люди сміливо приймають їх. «Мене звикли бачити як реаліста, але ось уже три роки моїм позовом душі є абстракція», – розповідає Євген Потапов.

Назва «Контрасти» – якраз через контрастність стилів – реалізму і абстракції. Такий перехід у своїй творчості Євген Потапов сприймає, як природній – він завжди творив так, як хотів і відчував. Серйозно поглинутий живописом з двадцяти років, малював реалістичні картини, до останнього не відчуваючи внутрішнього поштовху перейти на абстрактні речі. Втім, не відкидаючи можливі зміни. Тож якщо зараз це абстракція – чому б і ні?

Окрім створення своїх картин Євген Потапов навчає створювати їх й молоде покоління митців. Він очолює відділ образотворчого та ужиткового мистецтва, викладає рисунок, графіку та живопис в школі образотворчих мистецтв «АРТ ДИЗАЙН» Центру творчості дітей та юнацтва Галичини.

Євген Потапов (1949 р., Львів) – член НСХУ, брав участь у Всеукраїнській осінній художній виставці у Києві, «Львівських осінніх салонах» з 2004 по 2018 рік, «Весняних салонах» 2016-2019 рр., VI Всеукраїнському трієнале живопису у Києві (2016 р), ІІІ Всеукраїнському трієнале абстрактного мистецтва «ART-АКТ» в Чернівцях (2016 р), Всеукраїнській виставці абстрактного живопису у Києві, виставці у Нью-Йорку «EXHIBITION NO-30» (2017 р), а також інших виставках і пленерах у різних країнах світу! Крім того, представив більше 10 своїх персональних виставок в Україні і Польщі.