Львівська майстриня художнього текстилю. Членкиня Національної Спілки художників України. Учасниця та призерка численних виставок і міжнародних симпозіумів.

Софія Бурак працювала в галузі художнього текстилю (класичний гобелен, ситодрук по льону, клейова техніка, ручний папір), а також книжкової графіки та живопису. У творчості мисткині простежується тяжіння до сакральних, етнографічних, лірико-філософських тем та образів, своєрідне їх прочитання. Гобеленам притаманні добірна графічна композиція, тонка колористична інтерпретація.

Експериментальні роботи об’ємно-пластичного, об’ємно-просторового характеру з використанням нетрадиційних технік і матеріалів характеризуються оригінальністю й високим художньо-естетичним рівнем; композиції фігуративні та абстрактні, відображають сучасні тенденції розвитку європейського мистецтва художнього текстилю. Створила ряд декоративно-монументальних друкованих полотен, що поєднують рукотворний та комп’ютерний друк, а також панно, неймовірно легких з погляду візуального сприйняття, але складних щодо авторського втілення комбінованих текстильних технік.
У галузі книжкової графіки оформила, зокрема, «Листи Никодима»
Я. Добрачинського, «Наслідування Христа» Т. Кемпійського, притчі Бруно Ферреро, «Реймське Евангеліє Анни Ярославівни» і багато інших.

Живопис Софії Бурак – це окремий світ закодованих вражень, емоцій, рефлексій, кольорова експресія яких посилена виразними пластичними властивостями рельєфної поверхні твору. Як викладач навчала студентів не лише володіти комп’ютерними графічними програмами, а передусім бути художниками, творчо мислити, розкривати смислову сутність текстильного матеріалу та застосовувати до нього несподівані ракурси виразності.