Художник Василь Бажай є визнаним класиком мистецтва інсталяції і перфомансу в Україні. Мистецтво на переконання Василя Бажая має бути алогічним. Бо там де є логіка, мистецтва вже немає.

В живописі обрав для себе шлях продовжувача традицій авангарду. Невипадковим є його цитування Василя Кандиського – одного з перших абстракціоністів, видатного теоретика мистецтва.

Абстрактне Мистецтво Василя Бажая зрозуміти водночас і складно і просто. Для його сприйняття потрібне інтуїтивне знання певного коду, абетки прочитання духовної синергії створеної під час Бажаєвого «перфоменсу наодинці з фарбами і полотном».
Автор не дає назви своїм творам, тому що дати назву – означає обмежити абстрактне мислення глядача, загнати почуття у рамки. Василь Бажай слугує «передавачем», а глядач «приймачем» сигналу «згори», якого не можливо і не потрібно пояснювати.

Цикл творів ДЕ-ТЕРМІНО Василь Бажай розпочав ще 1996 року. Одна з робіт на виставці, монументального розміру (2х3 м), датована 1997 роком.

Біографічна довідка:
Василь Бажай народився 4 жовтня 1950 року біля Львова. У 1979 закінчив Львівський державний інститут декоративного і прикладного мистецтва. З 1991 року є членом Львівської спілки художників України, а з 1996 року – членом її правління. З 1998 року очолив секцію концептуального мистецтва Львівської спілки художників, засновником якої став безпосередньо. Живе і працює у Львові.