У Львівському палаці мистецтв презентують короткометражний фільм «Спокуса». Цей проект – спільна робота Палацу мистецтв, продюсера Ігоря Подоляка та студії «КІНОМАЙДАН».

Головною метою такої співпраці творці фільму визначають розвиток українського мистецтва. Художній короткометражний фільм (тривалістю 12 хвилин) не просто розповідає історію однієї пари, приправлену нотками трилеру та навіть містики, а й, насамперед, показує львівське мистецтво, через непересічний сюжет презентує його глядачу. Події кінострічки відбуваються у художній галереї «АРТ-11» на Площі Ринок. Таким чином автори картини втілили свій головний задум – через сюжетну лінію, розказану історію вивести на перший план місце події, яке обране не випадково. 

Серед цікавинок:

-Продюсер фільму – знаний у Львові талановитий архітектор Ігор Подоляк, а ця продюсерська робота – його дебют у кіноіндустрії;

-Головні ролі фільму зіграли актори львівського театру «Воскресіння»;

-Акценти у фільмі не лише на емоціях, вони – на деталях. А от на яких саме – «диктувала» мета та місце зйомки. 

Короткометражний фільм «Спокуса» був першим результатом такої співпраці, але, обіцяють організатори проекту, – далеко не останнім. У планах – створювати художні фільми з акцентом на мистецтві на фоні виставок та проектів у Палаці мистецтв. Легкі і драматичні, про життя, кохання чи таємничі історії – головне, аби вони привертали увагу: до себе і до творчості львівських митців.

Ідейний натхненник та продюсер фільму – Ігор Подоляк, режисер-постановник – Святослав Козак, лінійний продюсер – Петро Попович. Операторська робота –  Аланія Коба та Андрій Микитюк. В головних ролях: Юлія Скиба, Юрій Пилипчук та Марія Пундик.

28 березня у конференц-залі другого поверху Львівського палацу мистецтв (вул. Коперника, 17) пройде презентація «Спокуси». Це не буде прем'єрний показ – картина вже є на Ютубі у вільному доступі. На презентації за участі всіх учасників зйомок і акторів, творці фільму прагнуть більше розповісти про саму ідею проекту та анонсувати майбутні роботи. 

Початок – о 17 год.