З 10 січня по 10 лютого 2019 у Львівській Національній Галереї Мистецтв ім. Бориса Возницького проходитиме виставка робіт учасників Першої Міжнародної Трієнале Малих Форм Графіки “Intaglio”.
На виставці будуть представлені роботи майстрів графіки з усього світу – від Японії до Південної Африки, загалом з більш як 15 країн. Глядачі побачать 100 мініатюр, виконаними в техніках глибокого друку, які вражають своєю різноманітністю та витонченістю. Кожен з півсотні авторів виставки пройшов особистий творчий шлях, винайшов власні прийоми та володіє секретами, що роблять його роботи унікальними.
Історики вважають, що деякі техніки глибокого друку з’явилися завдяки давнім майстрам ювелірної справи. Колись вони робили відтиски візерунків на папері, використовуючи свої дорогоцінні вироби з гравіюванням, щоб зберегти зображення орнаментів або щоб перевірити їхню якість. В наші дні відбувається повернення та розквіт Інталіо, урізноманітнення способів друку, стає можливим поєднувати старовинні прийоми з новітніми технологіями.
Виставка «Intaglio» народилася завдяки однойменній Міжнародній Трієнале Малих Форм Графіки, організованій київським ЦСМ «Білий Світ» у 2018 році. Подібний конкурс проводився в Україні вперше, оголошення переможців відбулося цього серпня. Першу премію отримав Karol Felix зі Словаччини, другу премію – Лев Алімов (Білорусь), третю – Валерій Дем'янишин (Україна).
До завершення Трієнале було надруковано обмежену кількість каталогів з роботами-конкурсантами. Кожен з каталогів має унікальний номер та печатку. Відвідувачі можуть придбати каталоги у Галереї Мистецтв.
Детальніше про Intaglio: https://www.facebook.com/intaglio.triennial
Вернісаж – 10 січня о 17:00