Вперше у Львові в обласній бібліотеці для дітей в рамках проекту «ЕкоБібліотека» буде представлене ексклюзивне в своєму роді видання – екологічна казка «Арчі» Катерини Єгорушкіної.

Екологічне виховання – один з пріоритетних напрямів роботи бібліотеки. Йому у рамках проекту «ЕкоБібліотека» присвячена ціла система заходів в бібліотеці та поза її межами. Діти навчаються правильно сортувати сміття та берегти природу, що і є центральною темою казки про Арчі.

Це казкова історія про песика, який намагається зробити світ чистішим та кращим. Цікаві та захопливі пригоди казкових героїв допоможуть пробудити любов до природи, викликати співчуття до її страждань, навчать відповідально ставитися до довкілля, оберігати та примножувати природні дари і дбати про світ, який подарований людям для спільного добра.

Ілюстрації Олени Власюк

Видавець - екологічне бюро УГКЦ

Катерина Єгорушкіна – письменниця, казкотерапевт, авторка терапевтичних казок для малюків  Народилася 30 жовтня 1984 року в Броварах на Київщині. За освітою – філолог, 2009 року закінчила Національний університет « Києво - Могилянська академія», відтак вивчала психологію в аспірантурі. Тут - таки почала практикувати напрями казко - і книготерапії для дітей та дорослих.

Разом із видавництвом «Грані - Т» працювала над серією проблемних творів для дітей «Книготерапія», писала післямови, котрі мали на меті допомогти дорослим зрозуміти гризоти своїх дітей. Веде передачу «Чарівний світ казок» на радіо «Марія». Авторка унікальної серії терапевтичних казок про музику з музичним оформленням « Музична казкотерапія для малят» (упродовж 2010–2011 років побачили світ книжки «Музична подорож Золотого Каштанчика», а також у співпраці з музичним терапевтом Стефаном Недерицею та композитором Дмитром Красноуховим – «Країна Сніговія», «Будиночок з води» і «Птахи та янголи»).

«Арчі» та «Пригоди Штанька» – видання на екологічну тему. Це вже 9 та 10 книги авторки.

Для дітей Катерина Єгорушкіна пише уже 13 років.