Виставка cучасної кераміки «Reduction» репрезентує творчі пошуки, оригінальні пластичні та концептуальні експерименти молодого покоління українських мисткинь в царині сучасної художньої кераміки.

«Головна мета підготовки молодих митців у стінах ЛНАМ – їхня активна творча позиція після закінчення навчання. Кафедра художньої кераміки у 2012 році здійснила унікальний випуск фахівців. Фактично, вся група складалася з яскравих особистостей. Захист їхніх дипломних робіт відбувся у формі міні-персональних виставок у залах Львівського палацу мистецтв та галереї «Дзиґа»

Учасники виставки: Валентина Бєро, Маріанна Вахняк, Анна Вихтюк, Галина Герляк, Оксана Гуліна, Ганна Князь, Яніна Миронова − випускниці кафедри художньої кераміки ЛНАМ 2012 р. Творчий шлях кожної із цих молодих художниць склався по-різному, однак усіх вже можна назвати сформованими та самодостатніми митцями.

Представлені на виставці твори демонструють широкий спектр можливостей та надзвичайний художній потенціал такого традиційного матеріалу як кераміка, який володіє особливою енергетикою та не втрачає своє актуальності протягом віків. Роботи вирізняються високим професіоналізмом та суголосні європейським художнім тенденціям. Ці об'єкти важко віднести до конкретного виду мистецтва, так як більшість із них балансують на межі сучасного образотворчого, декоративно-прикладного мистецтва та дизайну.