• Головна
  • 11 гучних скандалів та розчарувань львів’ян у 2018 році
11:08, 18 січня 2019 р.

11 гучних скандалів та розчарувань львів’ян у 2018 році

Сайт 032.ua згадує основні здобутки та провали, пов’язані з містом Львовом у минулому році. Раніше ми уже розповідали про львів’ян, якими варто пишатись, та про тих, хто змінював місто Львів на краще у 2018 році, ознайомлювали читачів із тим, куди найчастіше літали пасажири з львівського аеропорту.

Тепер пропонуємо вашій увазі добірку менш приємних речей, що сталися у Львові, а саме: гучні скандали, резонансні справи та події, які розчарували мешканців міста.

Водійка навмисне збила патрульного й провезла на капоті

11 гучних скандалів та розчарувань львів’ян у 2018 році, фото-1

Минулого року, на саме Різдво, 7 січня, у Львові водійка “Пежо” у стані наркотичного сп’яніння навмисне наїхала на одного з патрульних. Правоохоронці зупинили автівку жінки, оскільки та виїхала на трамвайну смугу зустрічного руху. Вона відмовилась показувати документи і навмисне розпочала рух спершу на одного інспектора, якого відкинуло вбік, а потім - на іншого, якого провезла на капоті по трьох вулицях. Особу 26-річної жінки встановили (з’ясувалось, що вона неодноразово порушувала ПДР і потрапляла в інтернет-скандали) і навіть заочно оголосили про підозру (їй інкримінують умисне завдання тілесних ушкодження працівникам поліції). А тим часом порушниця втекла з міста і навіть “засвітилася” на російському каналі.

Соліста Львівської Опери звинуватили в сепаратизмі

11 гучних скандалів та розчарувань львів’ян у 2018 році, фото-2

Соліста Львівського національного театру опери та балету ім. Соломії Крушельницької, арт-директора та вчителя Львівської школи академічного та сучасного балету Миколу Санжаревського, кілька днів тому звинуватили у підтримці та фінансуванні незаконних республік “ЛДНР". Через два місяці після обвинувачення, Санжаревський звільнився з Оперного театру, а вже в серпні минулого року справу проти нього закрили.

Пенсіонери почали оплачувати проїзд у автобусах Львова

11 гучних скандалів та розчарувань львів’ян у 2018 році, фото-3

Наприкінці січня приватні перевізники Львова заявили, що тепер не будуть перевозити пенсіонерів безкоштовно, адже цього не вимагає закон. Окрім хвилі обурення, у місті почали траплятися інциденти, коли водій не впускав або витягував із салону пільговиків, які не хотіли оплачувати проїзд. Зрештою, у Львівській мерії вирішили, що безкоштовним для пенсіонерів залишиться проїзд лише у комунальному транспорті.

Справа Димінського

11 гучних скандалів та розчарувань львів’ян у 2018 році, фото-4

Уже 1,5 року триває розгляд справи скандально відомого львівського бізнесмена, власника ФК “Карпати” Петра Димінського, якого підозрюють у вчиненні смертельної ДТП біля Львова. У лютому Апеляційний суд Києва скасував ухвалу Печерського суду про обрання Димінському запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, а ось підозру проти водія олігарха - відновили. А вже в березні 2018 року суд знову арештував бізнесмена на два місяці заочно. Тим часом, сам Димінський покинув країну ще до масштабних обшуків по справі та встиг побувати на матчі “Карпат” у Туреччині та Польщі. Справу досі не закрили.

Подорожчання проїзду в електротранспорті

11 гучних скандалів та розчарувань львів’ян у 2018 році, фото-5

На початку квітня минулого року у Львові зросла вартість квитків у електротранспорті із 3 до 5 гривень (загальний) та з 1,5 до 2,5 гривень (студентський). У місті намагалися провести громадські слухання, аби завадити підняттю тарифів, але там остаточного рішення так і не прийняли. Незабаром після цього виник ще один скандал, уже щодо самих квитків “Львівелектротрансу”, фото яких виставили в соцмережі ще до остаточного оголошення нових тарифів. Депутат ЛМР Ігор Зінкевич назвав це розтратою бюджетних коштів та звернувся із відповідними запитами до правоохоронців.

Історична вілла без даху під снігом

11 гучних скандалів та розчарувань львів’ян у 2018 році, фото-6

На початку минулого року набула резонансу справа довкола історичної вілли на вулиці Свєнціцького у Львові. Активні громадяни привернули увагу до того, що будинок має історичну цінність, але стоїть без накриття під снігом. Наприкінці лютого Мінкульт вніс споруду до переліку пам’яток архітектури, але в серпні 2018 року Львівський адмінсуд визнав такі дії протиправними. Натомість, у ЛМР наклали штраф на власника вілли у розмірі 170 тисяч гривень за доведення об’єкта до руйнації.

Сексизм “у квадраті”

11 гучних скандалів та розчарувань львів’ян у 2018 році, фото-7

У травні 2018 року відбувся Львівський медіафорум, де відомий футбольний журналіст України Артем Франков влаштував скандал, коли заявив, що місце жінки - на кухні, а не у спортивній журналістиці. Такі відверто сексистські заяви викликали неабияке обурення в соцмережах, після чого Франков вирішив прокоментувати свої дії, і знову сказав секстистську річ, мовляв, у жінки діти та сім’я завжди будуть на першому місці, а самі жінки мають бути жіночними.

Учасник ДТП підрізав ножем патрульну

11 гучних скандалів та розчарувань львів’ян у 2018 році, фото-8

У Львові чоловік, який став винуватцем ДТП, під час оформлення протоколу напав на патрульну з ножем та почав втікати. Його затримали вистрілом у ногу. Після інциденту, і потерпіла, і нападник потрапили до лікарні. Патрульній зробили серйозну операцію, а потім нагородили орденом “За мужність” ІІІ ступеня. Нещодавно суд виніс вирок нападнику по цій справі та відправив його на примусове лікування до психіатричного закладу із суворим наглядом.

Булінг школяра

11 гучних скандалів та розчарувань львів’ян у 2018 році, фото-9

У жовтні минулого року в Україні прийняли законопроект, що стосується протидії булінгу (цькування) людей, особливо - дітей. За місяць після цього набула розголосу ситуація у Львівському ліцеї №2: батько чотирикласника заявив, що класний керівник цькує його сина. Упродовж 10 днів у школі працювала комісія, а після завершення службового розслідування вчительку вирішили притягнути до дисциплінарної відповідальності.

Скляна надбудова на віллі Бачевського

11 гучних скандалів та розчарувань львів’ян у 2018 році, фото-10

Приватна компанія, що викупила історичну будівлю на вул. Вітовського, 35, самовільно перефарбувала фасад і зробила в ній надбудову. Уже постфактум, 19 листопада, представники компанії представили громадськості проект реконструкції пам’ятки та заявили про намір зробити в надбудові кафе. В міському управлінні охорони історичного середовища переконані, що усі дії забудовника є незаконними та відправили звернення в Інспекцію архбудконтролю та поліцію.

Вибух на Різдвяному ярмарку

Наприкінці минулого року, 22 грудня, у центрі Львова стався вибух на Різдвяному ярмарку та, як наслідок, виникла пожежа. Від вибуху постраждали відвідувачі: спершу було відомо про двох потерпілих із серйозними опіками, яких відправили у 8-му міську клінічну лікарню. Пізніше з’явилась інформація про чотирьох людей, яких у той же день прооперували. Уже на початку нового року стало відомо, що один із потерпілих помер. Після вибуху, в мерії Львова вирішили тимчасово припинити роботу ярмарку та перевірити його на дотримання заходів безпеки. А вже наступного дня після вибуху газового балону, у Львові відновили роботу “дерев’яних хатинок” у центрі. Слід зазначити, що подібна ситуація, але в менших масштабах траплялась і в кінці 2018 року: тоді виникла пожежа в одному з торгових кіосків, але вогонь загасили до приїзду рятувальників.

ПОВНЕ АБО ЧАСТКОВЕ КОПІЮВАННЯ МАТЕРІАЛУ ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ І ВВАЖАЄТЬСЯ ПОРУШЕННЯМ АВТОРСЬКИХ ПРАВ

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,15
EUR
42,65
42,80
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...