• Головна
  • Куди люблять літати львів’яни: 10 найпопулярніших авіанапрямків 2018 року
22:01, 18 січня 2019 р.

Куди люблять літати львів’яни: 10 найпопулярніших авіанапрямків 2018 року

Сайт 032.ua продовжує підбивати підсумки 2018 року, пов’язані зі Львовом. Ми уже розповіли про десятьох львів’ян, якими варто пишатися за підсумками минулого року.

Зараз же пропонуємо дізнатися про те, до яких міст світу найчастіше добирались пасажири літаком зі Львова. Статистичною інформацією з кореспондентом 032.ua поділились у ДП “Міжнародний аеропорт “Львів” імені Данила Галицького”.

Київ

Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Лідером по кількості перевезених пасажирів став столичний напрямок - до аеропорту “Бориспіль” (KBP). Воно й не дивно, адже цей стратегічний об’єкт біля Києва є найбільшим в Україні та забезпечує близько 66% від усіх авіаційних пасажирських перевезень країни. Разом із тим, у Києві теж завжди є чим зайнятись: чи то по роботі, чи то в туристичних цілях.

Анталія

Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Стародавнє портове місто-курорт в Туреччині - Анталія стоїть на другому місці по привабливості для львів’ян. Турецький курорт приваблює постійним теплом (середньорічна температура становить 18 - 19 градусів із позначкою “плюс”) та типовим середземноморським кліматом. Щороку тут збільшується кількість туристів зі всього світу, так само як і кількість розваг для них.

Варшава

Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

У трійку лідерів по перельотах зі Львова увійшов також польський аеропорт у Варшаві (WAW). Столиця Польщі розвинена у індустріальному, освітньому та культурному плані, має вражаючу архітектуру, також тут проходить багато фестивалів.

Шарм-ель-Шейх

Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Полюбляють львів’яни літати і в Єгипет, а саме - у популярний туристичний центр на Червоному морі, місто Шарм-ель-Шейх. Мода на відпочинок у цьому місті серед українців розпочалася у 90-х роках, і ажіотаж не спадає донині.

Читайте також: Нові закони і тарифи: що очікує на львів’ян у 2019 році

Стамбул

Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Одразу дві позиції у рейтингу - п’яту та сьому посіли міжнародні аеропорти в турецькому Стамбулі - “Ататюрк” і “Сабіха Гекчен”. Місто Стамбул (також відоме як Константинополь або Царгород), є п’ятим містом у світі за кількістю населення, великий промисловий, історичний та культурний центр. Туристам тут є на що подивитись - це і Софійський собор, і Блакитна мечеть, і резиденція султана - Палац Топкапи, і Цистерна Базиліка та багато іншого.

Хургада

Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Ще один єгипетський курорт - Хургада - не залишає байдужими мешканців Львова. Велика кількість львів’ян не проти поніжитись у тропіках на узбережжі Червоного моря, поїхати на екскурсію до пірамід в Каїр, скупатись поміж коралових рифів чи подивитись на акваріум або центральну мечеть Абдульхасана Ельшазі. Дітям може сподобатись палац “Тисяча і одна ніч” у Хургаді, збудований у стилі східного Діснейленду, де постійно відбуваються театралізовані вистави.

Вроцлав

Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Користується популярністю і польське місто-партнер Львова - Вроцлав. Столиця Сілезії, одне з найбільших і найстаріших міст Польщі є відомим культурним центром, сюди часто приїжджають на навчання українські студенти. Місто розташоване на річці Одра та вражає краєвидами. Туристам тут теж є чим зайнятися, адже у Вроцлаві є багато історичних місць, музеїв, виставкових центрів та квестів, один із найпопулярніших - це пошук мініатюрних бронзових гномів.

Мінськ

Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

На дев’ятій позиції в рейтингу - відвідини білоруської столиці, яка щорічно приваблює все більше іноземців. Найперше, що вражає у Мінську - це унікальна архітектура та поєднання ландштафтів. У цьому місті Білорусі варто прогулятися міськими парками, заглянути на Острів Сліз, відвідати костел Святих Симеона та Єлени, подивитись уночі на підсвітку міської бібліотеки, що збудована у формі кулі, і багато іншого.

Читайте також: 10 крутих музеїв Львова, де не соромно зробити селфі

Берлін

Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Завершує рейтинг авіанапрямків, що користуються популярністю серед львів’ян, берлінський аеропорт “Шенефельд” (SXF). Столиця Німеччини має багато “козирів у рукаві” - це і численна кількість музеїв, театрів, виставкових центрів, і знаменитий Берлінський міжнародний кінофестиваль, і неймовірна архітектура (Берлінський собор, Потсдамська площа, Бранденбурзькі ворота, Палац Бельвю тощо), і доглянуті міські парки.

***

Як бачимо, львів’яни досить часто відвідують Європу і використовують літак для подорожей. Попри те, що авіаперельоти - це дороге задоволення, є можливість придбати квиток за поміркованою ціною.

Часто авіакомпанії влаштовують розпродажі, дешевше вийде купувати квитки заздалегідь. Зниженню ціни сприяє і конкуренція між авіакомпаніями, яких щороку все більше заходить в Україну, і до Львова у тому числі.

Наприклад, національна авіакомпанія Катару “Qatar Airways” може почати співпрацювати зі Львівським аеропортом, у 2019 році також планують відкрити авіарейси до Амстердаму, Копенгагену, Будапешту та Риги.

ПОВНЕ АБО ЧАСТКОВЕ КОПІЮВАННЯ, ВІДТВОРЕННЯ, РЕПУБЛІКАЦІЯ МАТЕРІАЛУ ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ І ВВАЖАЄТЬСЯ ПОРУШЕННЯМ АВТОРСЬКИХ ПРАВ

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #авіаперельоти #туризм
Високі оцінки користувачів за Достовірність
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,15
EUR
42,65
42,80
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...