• Головна
  • 10 львів’ян, якими варто пишатись, за підсумками 2018 року
09:13, 16 січня 2019 р.

10 львів’ян, якими варто пишатись, за підсумками 2018 року

Сайт 032.ua вирішив підбити підсумки минулого року та згадати, хто із мешканців міста Львова активно долучався до його культурного, мистецького, спортивного чи соціального життя. Ми суб’єктивно обрали львів’ян, які прославились не лише в Україні, але й за кордоном, і чиї здобутки справді вражають.

Христина Погранична

10 львів’ян, якими варто пишатись, за підсумками 2018 року, фото-1

15-річна львів’янка уже кілька років поспіль тішить земляків численними перемогами. Лише у 2018 році юна гімнастка виборола найбільшу кількість медалей на чемпіонаті в Іспанії - два “срібла” та дві “бронзи”; стала абсолютною чемпіонкою турніру в Туреччині, де отримала п’ять золотих медалей; посіла почесне друге місце на ІІІ літніх Юнацьких Олімпійських іграх у Буенос-Айресі (Аргентина) і цим перелік не вичерпується.

Маркіян Івашко

10 львів’ян, якими варто пишатись, за підсумками 2018 року, фото-2

Влітку на відкритому Гран-Прі Європи зі стрільби з лука у столиці Болгарії львів’янин Маркіян Івашко встановив світовий рекорд разом зі своєю партнеркою, лучницею з Нової Каховки Анастасією Павловою. Українські спортсмени набрали найбільшу суму балів у змаганнях серед змішаних пар - 1343 бали, чим на п’ять очок випередили попередніх рекордсменів з Південної Кореї.

Наталія Букса

10 львів’ян, якими варто пишатись, за підсумками 2018 року, фото-3

Відома львівська шахістка Наталія Букса продовжує вражати своїми здобутками у сфері спорту. Наприкінці минулого року 22-річній мешканці Львова вдалося здобути титул чемпіонки України з шахів. 2015 року Наталія Букса стала гросмейстром серед жінок, тоді ж - чемпіонкою світу серед юніорок.

Павло Коростильов

10 львів’ян, якими варто пишатись, за підсумками 2018 року, фото-4

Львів’янин Павло Коростильов минулоріч здобув перемогу на 52-му Чемпіонаті світу з кульової стрільби у Чханвоні (Південна Корея), у вправі МП-10, виборов бронзу для нашої збірної та отримав першу ліцензію для України на участь в Олімпійських Іграх 2020, що пройдуть у столиці Японії. Окрім цього, спортсмен допоміг у вересні 2018 року львівським патрульним спіймати зловмисника, який намагався втекти.

Софія Прийма

10 львів’ян, якими варто пишатись, за підсумками 2018 року, фото-5

У липні 2018 року у Данії відбувся Чемпіонат світу з акватлону, де тріатлоністка зі Львова Софія Прийма змогла пропливти 1000 метрів та ще пробігти 5 км за 32:37 хвилини. Відтак, минулоріч львів’янка стала чемпіонкою світу з акватлону, а також - чемпіонкою Європи з крос-тріатлону, за результатами змагань із неолімпійських видів тріатлону, який відбувся на Ібіці.

Олег “Тягнизуб” Скавиш

Львівський богатир і педіатр Олег Скавиш, відомий на прізвисько Тягнизуб, у 2018 році встановив рекорд України, коли протягнув зубами на 5 метрів п’ятитонний літак. Раніше силачу вдавалось дивувати українців, коли він протягнув зубами сани, автобус, трамвай та потяг. Усі свої досягнення львів’янин робить заради добрих справ. Минулоріч Олег Тягнизуб намагався привернути увагу громадськості до безпритульних тварин.

Читайте також: 10 крутих музеїв Львова, де не соромно зробити селфі

Софія Петришин

10 львів’ян, якими варто пишатись, за підсумками 2018 року, фото-6

17-річна школярка зі Львова здобула призове третє місце на американській Оміпіаді геніїв 2018 завдяки своєму винаходу: програмі, яка перетворює цифровий текст на шрифт Брайля. У перспективі, це допоможе, якісно, швидко і дешево перекладати книги для людей з вадами зору.

Роман Городечний

У травні 2018 року Роман Городечний став першим львів'янином, який підкорив найвищу та одну з найбільш небезпечних вершин світу - Еверест. Обійшлося не без труднощів, але чоловіку вдалося подолати гірський пік, що він називає перемогою над самим собою, і зробити неабиякий внесок у популяризацію здорового способу життя. Після повернення на малу батьківщину, міський голова Львова нагородив Романа Городечного відзнакою “Золотий герб міста Львова”.

Уляна Оксенюк

Сімейний адвокат зі Львова і мама трьох дітей Уляна Оксенюк вражала світ на конкурсі “Місіс Всесвіт” на Філіппінах, де здобула титул “TOР of UNIVERSE 2018". Завдяки цьому, львів’янка змогла представити свою соціальну програму “Відповідального батьківства”, виступати у якості мотиваційного спікера у різних країнах світу, зокрема, Індії та Філіппінах. Окрім цього, Уляна Оксенюк увійшла до складу журі міжнародного конкурсу краси “Women of the Universe”, що пройде у США 2019 року, а також збирається провести Міжнародний форум за участю титулованих жінок світу в Україні.

Гандбольна “Галичанка”

10 львів’ян, якими варто пишатись, за підсумками 2018 року, фото-7

Гандбольна команда “Галичанка” зі Львова стала непереможним лідером у жіночій Суперлізі: дівчата набрали 27 очок та випередили суперників на 8 балів. Львівські гандболістки зіграли 14 ігор, де отримали 13 перемог та один раз зіграли внічию.

ПОВНЕ АБО ЧАСТКОВЕ КОПІЮВАННЯ МАТЕРІАЛУ ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ І ВВАЖАЄТЬСЯ ПОРУШЕННЯМ АВТОРСЬКИХ ПРАВ

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,15
EUR
42,65
42,80
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...