• Головна
  • В Україні за булінг хочуть штрафувати вчителів, батьків і дітей: деталі нового законопроекту
21:23, 2 жовтня 2018 р.

В Україні за булінг хочуть штрафувати вчителів, батьків і дітей: деталі нового законопроекту

2 жовтня у Верховній Раді України прийняли в першому читанні законопроект №8584, який стосується протидії булінгу. Зараз цей законопроект готують до другого читання.

Як повідомляє кореспондент сайту 032.ua, проект закону пропонує штрафувати українців - дорослих або батьків неповнолітніх - за свідомі прояви булінгу.

Таким чином, у Кодекс України про адміністративні правопорушення (ст. 173-4) пропонують внести зміни й чітко визначити поняття булінг як моральне або фізичне насильство, агресію у будь-якій формі, або будь-які інші дії, вчинені з метою викликати страх, тривогу, підпорядкувати особу своїм інтересам, що мають ознаки свідомого жорстокого ставлення.

Для контролю та покарання булерів (людей, які цькують інших), планують ввести систему штрафів, що стосуватиметься як дорослих осіб, так і дітей.

Просто цькування у будь-якій формі передбачає накладення штрафу у розмірі від двадцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. За повторні дії, аналогічні дії щодо неповнолітнього чи вчинені з особливою жорстокістю штраф піднімуть майже у п'ять разів - від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Читайте також:Якісне харчування для львівських школярів: міф чи реальність

Якщо ж булінг вчинить малолітня чи неповнолітня (14 - 16 років) особа, оштрафують її батьків або людей, які їх замінюють, віддвадцяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Приховування випадків булінгу у навчальних закладах також буде каратися штрафами, у розмірі від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, раніше в управлінні юстиції Львівщини розповіли, що за результатами анкетування у одній зі шкіл міста Львова, виявилось: булери є у майже у кожному класі. А головний юстиціар області наголосив на тому, що до булерів потрібен особливий підхід, адже невиправдана агресія щодо інших може бути проявом емоційних проблем дитини чи навіть розладів поведінки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #законопроект #Верховна_Рада #влада #булінг #цькування #діти #штраф
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,15
EUR
42,65
42,80
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...