• Головна
  • Вчительці зі Львова за цькування чотирикласника загрожує дисциплінарне покарання: батько дитини вимагає звільнення
10:28, 21 листопада 2018 р.

Вчительці зі Львова за цькування чотирикласника загрожує дисциплінарне покарання: батько дитини вимагає звільнення

Нещодавно спеціальна комісія від управління освіти з’ясовувала обставини ситуації, що склалася у Львівському ліцеї №2. Батько одного з учнів навчального закладу - Олександр Тарасюк повідомив, що класний керівник цькує його сина.

До 12 листопада комісія перебувала в школі, а наприкінці минулого тижня прийняли остаточне рішення, яким передбачено притягнути вчительку початкових класів до дисциплінарної відповідальності, - передає 032.ua.

Відповідні документи з висновками комісії оприлюднив Олександр Тарасюк у соцмережах.

У ході перевірки, було відібрано пояснення у директора ліцею, двох заступників директора з навчально-виховної роботи, практичного психолога, соціального педагога та класного керівника 4-го класу, де навчається потерпілий учень.

Окрім цього, провели опитування серед однокласників хлопчика щодо їхніх стосунків із учителькою, з однокласниками та щодо їхнього психологічного комфорту в навчальному середовищі. Результати опитування показали загалом позитивну атмосферу в класі.

Відтак, комісія рекомендувала директорові ліцею №2 притягнути вчительку початкових класів до дисциплінарної відповідальності, врахувати результати перевірки про проведенні чергової атестації вчительки, двом заступникам директора - вказати на неналежний контроль за навчальним процесом в установі, а психологові та соціальному педагогу - провести профілактичні заняття із педагогічним колективом ліцею щодо культури комунікації та толерантного ставлення до інших.

Батько хлопчика обурений результатами і запевняє, що з п’яти пунктів, вказаних ним у заяві до Франківського відділу освіти Львова: 1) вивчити факти, 2) зобов’язати вчительку вибачитися перед учнем і пояснити свої дії перед усім класом, 3) притягнути педагога до дисциплінарної відповідальності та звільнити із займаної посади, 4) гарантувати дитині захист від жорстокого поводження та психічного насилля, 5) повідомити про результати розгляду заяви письмово, - виконали лише один останній пункт.

“Виглядає так, що факти були навмисне перекручені! Адже, проблема не полягає в поїздках, екскурсіях, нудоті… Проблема в ставленні [вчительки - ред.] до мого сина, вона впродовж півроку навмисно та цілеспрямовано систематично ображала його в присутності всіх однокласників під час уроків, вживала неприпустиму для педагога лексику, аморально поводилася, що вона сама ж підтверджує та вважає нормальним (її слова відносно цього чітко чути на аудіо записі, де вона говорить про це в присутності всього класу, потім завуча та заступника з виховної роботи)... Ще й натравила весь клас на мою дитину, постійно повторюючи дітям, що «можливо тепер вони нікуди не поїдуть взагалі через тата [учнів - ред.], тому що він зіпсував їй настрій, бо зателефонував до неї у вільний від роботи час»”, - підкреслив Олександр Тарасюк.

Читайте також: Петиція про заборону будівництва нових багатоповерхівок без шкіл та садочків набрала необхідну кількість голосів

Разом із тим, ГО “Батьківська Рада Львівщини” у свою чергу відреагувала на ситуацію та скерувала директору ліцею №2 листа з вимогою за результатами службового розслідування застосувати до вчительки дисциплінарне стягнення у вигляді звільнення із займаної посади, відповідно до п.3 ст.41 КзППУ (вчинення працівником, який виконує виховні функції, аморального проступку, не сумісного з продовженням даної роботи).

Нагадаємо, що публічне приниження школяра є різновидом булінгу, тобто у цьому випадку - морального насильства з метою викликати страх або підпорядкувати особу своїм інтересам. 2 жовтня у Верховній Раді України прийняли в першому читанні законопроект, що стосується протидії булінгу та передбачає штрафні санкції за такі дії, в тому числі, зі сторони вчителя, і додатковий штраф - за приховування булінгу в навчальних закладах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #освіта #школа #ліцей№2 #булінг
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,37
39,41
EUR
42,85
42,90
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...