"Якось так вийшло, що попри мої постійні заняття кураторською діяльністю, я декілька років не робив власних персональних виставок. Як кажуть, швець без чобіт.

Останнім персональним проектом була виставка "Шоденник екстреміста" що протягом 2014-2016 років експоновалася декілька разів в Україні і за її межами. 

Коли Дім "Майстер Клас", в особі чарівної Ірини Буданської, запропонував мені зробити виставку, я спочатку з радістю дав згоду і лише потім замислився над її форматом. 

Вагався я довго, нам навіть довелося на пару тижнів перенести відкриття. Врешті вирішив, що темою виставки має бути пейзаж. 

Зазвичай я працюю серіями, іноді серії пов'язані з враженнями від поїздки. Ці серії потім стають основою виставок, адже художнику завжди хочеться показати глядачеві саме нові роботи. 

Такий формат є найпростішим з точки зору експозиції, адже серійні роботи, як правило, виконуються в одній манері, а іноді й на полотнах уніфікованих за розміром. 

Цього разу я, намагаючись уникнути такого методу побудови експозиції, вирішив зібрати в рамках цієї виставки роботи різних років, різні за розміром і, навіть, за стилістикою. 

Їх об'єднуватиме лише жанр - пейзажний живопис. 

Щодо дещо незвичної назви. Вона пояснюється дуже просто. Слово "географія" походить від грецьких слів "γεια" — Земля і "γραφειν" — писати, описувати. 

Але чим, якщо вдуматися, є жанр пейзажу, як не спробою опису земної поверхні засобами живопису". 

Художник Олексій Белюсенко

Олексій Белюсенко 

Народився 4 січня 1960 р. в Казахстані.

1987–2012 - художник-реставратор у Національному науково-дослідному реставраційному центрі в Києві

Мистецтвознавець. Постійний куратор циклу лекцій про сучасне британське мистецтво BritArtXX в Домі МК. 

Творчі пріоритети: живопис, графіка, колаж, скульптура, дизайн інтер'єру, реставрація.

Твори представлені в приватних зібраннях і галереях 30 країн світу.

З 2009 р. член творчого об'єднання БЖ-Арт.

Живе і працює в Києві.