За допомогою контрасту форм та гнучкості ліній на білосніжному тлі автор ілюстративних праць, допомагає зазирнути у замкову шпарину інтимного життя людей ХХІ століття. Тонко відчуваючи пристрасть, у своєму доробку вона намагається подолати чинні на сьогодні бар’єри минулих літ.

Пристрасть – це сильне, стійке та тривале почуття, що захоплює людину, володіє нею. Пристрасть – настільки інтенсивна, що їй потрібен час, щоб глибоко пустити коріння в людині. Вона наповнює людину енергією, робить її наполегливою, концентрує на меті. Дає змогу відчути смак життя, наповнює існування сенсом.

У культурному контексті проект “CENSOR” відриває шмат застарілих та давно зачерствілих обмеженнями парадигм ХХ століття.
Концептуальне рішення проекту показує творчість Марти Яцишин, як любов особи до себе, сприйняття внутрішнього «Я» через зовнішнє.

«Роботи цієї молодої талановитої художниці - як оголені дроти. Когось лякають, когось манять, але вони ніколи не лишаються поза увагою. Наше внутрішнє Я - це найзагадковіша річ, яку досі до кінця не пізнав ніхто. Всі бурхливі емоції рано чи пізно виходять назовні, випадають грозами, штормами, або спалюють все на своєму шляху. Неможливо пройти попри ці роботи, вони викликають почуття в кожного, вони зачіпають кожного. В роботах показується наше нутро, яке ми звикли відкидати, приховувати як-найглибше. Настав час не боятися власних бажань, помислів і розширити рамки та межі дозволеного» - відгук поетеси сучасної української поезії Анастасії Грегури щодо творчого доробку художниці.

Про автора
Марта Яцишин – художник-ілюстратор, фешн-блогер, автор бренду «Художній розпис одягу SKINNYSTICKS», викладач у Школі Дизайну.
Архітектор за освітою, випускниця аспірантури НУ «ЛП» Інституту Архітектури.
Значний вплив на творчість юної мисткині зазнали проживання та діяльність в США та Китаї.
Перша персональна виставка під назвою «STOP CENSORING OUR FUCKING ART» відбулася у квітні-травні 2017 року в галереї DesignHouse.
Художниця вміло поєднує викладацьку діяльність, роботу фрілансера, художній розпис одягу та творення нових ще відвертіших ілюстрацій.
Куратор Тарас Опанащук.