• Головна
  • Запірна і регулююча арматура UKSPAR
Новини компаній
09:52, 19 лютого

Запірна і регулююча арматура UKSPAR

Новини компаній

Щоб трубопроводи будь-якого призначення працювали надійно та без збоїв, їх потрібно повинні правильно облаштувати. Тобто, в їх конструкції повинні бути присутні всі необхідні деталі та елементи, в тому числі регулююча арматура, запірно-регулююча та запірна арматура.

Якісні прилади пропонує вітчизняна торгова марка «Укспар».

Для чого потрібна арматура

Головне призначення арматури полягає в забезпеченні стабільної, злагодженої та безпечної роботи інженерних мереж. За допомогою арматури можна перекривати та відкривати трубопроводи, а також регулювати потік речовин, що проходять по магістралі. Виходячи з призначення та особливостей функціонування, вся арматура класифікується наступним чином:

  • Регулююча арматура дозволяє змінювати тиск і об’єм рідини або газу, що рухаються трубопроводом.
  • Запірна арматура необхідна для перекриття і запуску потоку робочого середовища, та зовсім не розрахована для регулювання його руху.
  • Запірно-регулююча арматура пристосована для функціонування за двома схемами: дозволяє перекривати і відкривати трубопровід з робочою речовиною, а також змінювати характеристики потоку.

Всі види арматури є обов’язковими складовими водяних та парових магістралей, водозабезпечувальних систем і промислових трубопроводів.

Запірна і регулююча арматура UKSPAR, фото-1

Які матеріали використовуються для виготовлення арматури

Регулююча, запірно-регулююча і запірна арматура для газу, нафтопродуктів, води і інших робочих речовин, виготовляється з металу. Чорний та кольоровий метал використовують через його стійкість перед агресивними кислотами, лужними речовинами, іржею. Для виготовлення корпусної обшивки арматури використовують бронзу, чавун, сталь. Термін служби арматури у великій мірі залежить від того, з якого металу вона зроблена.

Для забезпечення повної герметичності трубопроводів використовують сильфонні деталі. Запірна арматура для води в опалювальних системах містить саме ці складові, адже теплоносій там знаходиться під потужним тиском і має високу температуру.

Щоб при контакті з агресивним середовищем арматура не піддавалась впливу корозії, її конструкцію доповнюють гумовими деталями.

Запірна і регулююча арматура UKSPAR, фото-2

Як класифікуються запірні та регулюючі пристрої

Залежно від способу керування, трубопровідну арматуру поділяють на такі категорії:

  • Ручне регулювання. Орієнтуючись на показники приладів, оператор відкриває/закриває арматуру.
  • Автоматичне керування. Вплив на арматуру здійснюється за допомогою механічної рукояті після надходження сигналів від приладів. Ця категорія арматури, до якої належать пристрої з пневматичним, електричним або електромагнітним приводом, використовується в повністю автоматизованих системах.
  • Керована дистанційно. Пристрої цієї категорії містять у своїй конструкції адаптер, який забезпечує зв’язок з пультом керування.

Трубопровідна арматура класифікується і по іншим факторам. За способом герметизації вона може бути сальниковою, сильфонною, шланговою, мембранною. Залежно від того, яким способом арматура з’єднується з іншими складовими трубопроводу, розрізняють штуцер, зварювання, фланець та муфту.

Як вибрати якісну арматуру

Надійність і безперебійність роботи всієї системи залежить від того, наскільки правильно підібрані всі її елементи. Обирати арматуру потрібно з урахуванням всіх технічних характеристик робочого середовища, що переміщається по трубопроводу. Головна умова — характеристики арматури повинні чітко відповідати параметрам, які вимагає робоче середовище та система в цілому. Адже вибір пристроїв буде змінюватись, залежно від типу і стану робочої речовини, діаметра труб і умов технологічного процесу.

Великий вибір якісної трубопровідної арматури пропонує український виробник UKSPAR.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#запірна арматура для газу #запірна арматура для води #вітчизняна торгова марка «Укспар»
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,87
39,90
EUR
42,83
42,88
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...