• Головна
  • Сьогодні Львів прощається з Героєм, - ФОТО
09:35, 29 вересня 2023 р.
Надійне джерело

Сьогодні Львів прощається з Героєм, - ФОТО

Сьогодні Львів прощається з Героєм, - ФОТО

У п’ятницю, 29 вересня, Львів попрощається з військовослужбовцем Андрієм Кришталем, який захищав Україну від російських окупантів.

Мерія закликає львів’ян та гостей міста долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

О 10:00 у військовому храмі Стрітення Господнього (вул. Клепарівська, 30а) відбудеться заупокійна молитва та прощання з військовослужбовцем.

Чин похорону розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Поховають воїна на Личаківському кладовищі.

Андрій Кришталь

(24.11.1976-27.09.2023) Львів’янин.

Навчався у колишній Середній загальноосвітній школі №76 міста Львова (сьогодні – Ліцей міжнародних відносин імені Василя Стуса Львівської міської ради). Здобув вищу освіту на факультеті журналістики Львівського національного університету імені Івана Франка. Після завершення навчання проходив військову службу у місті Володимир (раніше - Володимир-Волинський) Волинської області, здобув звання «старший сержант».

Свою журналістську кар’єру розпочав із посади технічного редактора у виданні «Зовнішньоекономічний кур’єр» при Львівській торгово-промисловій палаті. Мав неабиякий організаторський талант та брав активну участь у врученні відзнак успішним підприємствам Львівщини «Обличчя міста».

Згодом переїхав до столиці та став помічником депутата Верховної Ради України. Після повернення до Львова почав працювати у Львівській міській раді, зокрема, займався організацією проведення чемпіонату «Євро-2012» у Львові.

Андрій Кришталь був винятковим патріотом своєї держави та брав активну участь у подіях під час Революції Гідності. Із 2015 року працював головним редактором газети «Самооборона», керівником Громадської організації «АВТОХАМ» та Міжнародного благодійного фонду «Кришталь». Захоплювався футболом, був затятим рибалкою.

Після загибелі племінника у боях з російськими загарбниками вступив до лав 103-ї окремої бригади територіальної оборони Сил територіальної оборони Збройних Сил України. Боронив державу на східному напрямку, був відзначений численними відомчими відзнаками. Під час виконання бойового завдання був тяжко поранений.

У Андрія Кришталя залишилися мама, сестри, брати, хрещені діти, велика родина та багато друзів.

Читайте також: Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на ранок 29 вересня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#прощання_з_героєм #львів_прощання_з_героєм #новини_львів #львів_попрощається_з_героєм #новини_Львова
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Україна дає відсіч російській навалі, яка почалася 24 лютого 2022 року. Росіяни обстрілюють міста, гинуть мирні жителі. ЗСУ дає гідну відповідь терористам рф.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
39,98
EUR
43,15
43,30
PLN
10,02
10,07
Оголошення
live comments feed...