• Головна
  • Львів отримав 30 сонячних панелей від Фрайбурга: де встановлять
15:45, 16 січня 2023 р.
Надійне джерело

Львів отримав 30 сонячних панелей від Фрайбурга: де встановлять

Ці сонячні панелі встановлять у Львові у 4 будинках ОСББ і 8 бюджетних установах Сихова.

16 січня у пресслужбі Львівської міськради повідомили, що місто-побратим Фрайбург передав Львову 30 сонячних панелей вартістю 25 тис. євро. Вони будуть встановлені у 4 ОСББ та 8 бюджетних установах Сихова. Коли не буде електропостачання, від однієї панелі можна зарядити 25 мобільних пристроїв. 

"Проєкт, в рамках якого ми отримали сонячні панелі, називається "Сонячна енергія для смартфонів в Україні". Його ідея зародилася ще в жовтні минулого року, коли колеги з міста-побратима Фрайбурга, зокрема п. Гюнтер Бургер та п. Клаус Хоппе побачили, що наслідком масованої ракетної атаки, яка відбулася в жовтні, люди майже добу були без мобільного зв'язку.

Нам передали 30 сонячних панелей вартістю 25 тис. євро. Кожна панель має потужність 45 Вт, а інвертор має потужність 500 Вт. Інвертор можна заряджати як від сонячних панелей, так від акумулятора автомобіля, чи від загальної мережі. Від одного інвертора можна заряджати до 25 мобільних пристроїв одночасно.

Ці панелі буде встановлено на Сихові – у 4 будинках ОСББ і 8 бюджетних установах – це Центр Довженка, 8-ма лікарня, Сихівський ліцей, 4-та дитяча поліклініка та ін", - розповіла директорка департаменту економічного розвитку міськради Ірина Кулинич. 

Наступним етапом проєкту Львів ще отримає 16 power-блоки, приблизно на 50 тис. євро. Один блок має потужність 200 Вт, та коли їх з'єднувати, то потужність буде зростати і до 10 кВт. Їх плану.nm встановити у 4 - 5 будівлях, зокрема там, де перебувають переселенці чи у будівлях в приєднаних громадах.

Читайте також: Козицький повідомив, яка ситуація у Львові та області станом на 16 січня

Фото на головній: Романа Балука

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #допомога #Львівщина #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
39,98
EUR
43,15
43,26
PLN
10,02
10,07
Оголошення
live comments feed...