• Головна
  • У Львові відновили центральний вхід до храму св. Іоана Золотоустого
17:01, 9 січня 2023 р.
Надійне джерело

У Львові відновили центральний вхід до храму св. Іоана Золотоустого

Вартість аварійно-відновлювальних робіт склала 1,2 млн грн.

Станом на 9 січня у Львові відновили центральний вхід до храму св.Іоана Золотоустого, що на вулиці Лисенка. Там влаштували нові сходи і підпірну стінку, облаштували водовідведення. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міськради

"Через надмірну вологість центральні сходи та підпірна стінка почали руйнуватися. Зокрема, стінка вже похилилась в бік дороги. Проходити тут стало небезпечно. З міркувань безпеки були закриті і центральні сходи, тож аби зайти до храму, люди користувалися бічними сходами. 

Ці конструкції цьогорічну зиму уже б не "пережили". Тому, у листопаді минулого року, міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій визнала ситуацію аварійною і такою, що потребує негайного втручання.

Відтак, тут демонтували стару кам’яну  підпірну стінку та збудували нову – з бетону і каменю. Також переклали каменем старі сходи. Облаштували водовідведення", - розповіла радниця міського голови з питань охорони історичного середовища Лілія Онищенко.

У Львові відновили центральний вхід до храму св.Іоана ЗолотоустогоУ Львові відновили центральний вхід до храму св.Іоана Золотоустого

Довідково. Церква св.Іоана Золотоустого — колишній костел Найсвятішого Серця Ісусового у комплексі жіночого францисканського монастиря — є пам'яткою архітектури місцевого значення. Костел і монастир були збудовані упродовж 1877−1889 рр. Автор проєкту – відомий львівський архітектор Юліан Захарієвич.

Читайте також: Козицький повідомив про ситуацію у Львові та області станом на 9 січня

Фото на головній: намісника Іоано-Золотоустівського чоловічого монастиря ПЦУ ігумена Кіпріана Лозинського 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #храм_св.Іоана Золотоустого #Львівщина #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...