• Головна
  • На Львівщині створять прихисток для постраждалих від домашнього насильства, торгівлі людьми
15:47, 5 січня 2023 р.
Надійне джерело

На Львівщині створять прихисток для постраждалих від домашнього насильства, торгівлі людьми

Одночасно у прихистку зможуть проживати більше 20 осіб.

5 січня у пресслужбі Львівської ОВА повідомили, що на Львівщині створять перший на заході України прихисток для осіб, які постраждали від торгівлі людьми, домашнього насилля та насилля за ознакою статі.

Кошторис проєкту - майже 12 мільйонів гривень. Фінансує роботи з реконструкції та облаштування нового безпечного простору американський благодійний фонд "Сієнтія Юкрейн", з яким восени підписала меморандум про співпрацю Львівська районна військова адміністрація.

Будинок планують повністю вмеблювати та облаштувати прилеглу територію. Одночасно проживати у прихистку зможуть до 22 осіб. Реконструкцію в одноповерховому будинку вже розпочали. За кілька місяців там з'являться 7 невеликих помешкань для жінок і кабінети, де можна буде отримати допомогу медиків, психологів і юристів.

"Йдеться про цілком інклюзивне приміщення. Одна з кімнат буде спеціально обладнана, аби там могла тимчасово проживати особа з інвалідністю. Ще одну готуємо для розміщення матері з дитиною.

У цьому будинку зможуть на певний час знайти безпечний прихисток, насамперед, жінки, які постраждали від домашнього насилля, торгівлі людьми та сексуального рабства. Такі люди часто не знають, що їм робити і куди йти, не розуміють, кому вони потрібні. Вони конче потребують нашої допомоги. Саме тому ми створимо безпечне місце, де жінка зможе отримати не просто дах над головою, а їжу, медичну допомогу, послуги психолога і юриста, щоб якнайшвидше позбутися психологічної травми і, наприклад, швидко відновити втрачені документи", - зазначила голова районної військової адміністрації Христина Замула.

Читайте також: Козицький повідомив, яка ситуація у Львові та області станом на 5 січня

Фото на головній: пресслужби Львівської ОВА

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #допомога #Львівщина #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
39,98
EUR
43,25
43,65
PLN
10,02
10,10
Оголошення
live comments feed...