• Головна
  • Замість "Олів'є" та "Оселедця під шубою": 10 рецептів салатів, які можна приготувати до святкового столу
20:57, 27 грудня 2022 р.
Надійне джерело

Замість "Олів'є" та "Оселедця під шубою": 10 рецептів салатів, які можна приготувати до святкового столу

У рамках редакційного спецпроєкту "ТОП від 032.ua" пропонуємо переглянути добірку рецептів салатів, які можна приготувати до святкового столу. 

Завершується складний для України 2022 рік. Українці та українки зустрічатимуть новий рік, сповнені надій і віри. Пропонуємо добірку різноманітних рецептів салатів, які можна приготувати до святкового столу, крім класичних "Олів'є" та "Оселедця під шубою". 

1. Салат із куркою та чорносливом

Інгредієнти: 1 шт. яйце; 1 шт. огірок свіжий; 1 шт. куряча копчена грудка; 4 шт. чорносливу; 3 шт. грецькі горіхи; майонез або оливкова олія – за смаком.

Спосіб приготування: відварити курячі яйця, далі нарізати шматочками копчену грудку та яйця. Промити чорнослив і також нарізаємо шматочками, подрібнити горіхи. Огірки нарізати "соломкою". На тарілки першим шаром викласти грудку та додати майонез, потім горіхи та чорнослив і додати майонез, потім свіжий огірок, яйця і теж майонез.

Салат, Фото умовне: myhomeinspiration.net

Салат, Фото умовне: myhomeinspiration.net

2. Салат із сухариками та сиром

Інгредієнти: 3 шт. помідори, 60 г курячої варено-копченої грудки, 50 г твердого сиру, 2 зубчики часнику, 3 ст. л. майонезу, 2 скибки батону. За смаком оливки, сіль та перець.

Спосіб приготування: нарізати помідори та варено-копчену грудку, а твердий сир варто натерти та додати до решти продуктів. Після цього посолити та поперчити за смаком, далі додати часник (пропущений через прес) і майонез. Це все перемішати. Батон нарізати кубиками та обсмажити на сухій пательні до рум’яного стану та хрусткості. Салат викласти у тарілку, зверху покласти обсмажені сухарики та оливки.

3. Салат з ананасами, куркою і грибами

Інгредієнти: 1 шт. курячого філе, 150 г консервованих ананасів, 150 г печериць, 1 шт ріпчастої цибулі. Сіль, перець та майонез за смаком.

Спосіб приготування: відварити куряче філе та нарізати невеликими кубиками. Гриби та цибулю нарізати й обсмажити на рослинній олії до готовності. Готові гриби змішати з курячим філе і шматочками ананасів. Салат заправити майонезом і прикрасити кільцями ананасу та половинками обсмажених грибів.

4. Салат з морепродуктами

Інгредієнти: 1 шт. авокадо, 1 шт. помідор, 1 шт. перець, 150 г. морепродуктів консервованих, 1 зубок часнику, листя салату, 3 ст. л оливкової олії, сіль, перець - за смаком лимонний сік.

Спосіб приготування: авокадо, помідор та перець нарізати кубиками. Морепродукти, за бажанням, можна порізати, а можна залишити цілими. Листя салату порізати і змішати всі інгредієнти. Додати кілька мілко нарізаних зубчиків часнику, трохи лимонного соку, посолити та перчити за смаком. Додати олію.

5. Салат із курячим філе і маринованими печерицями

Інгредієнти: 100 г мариновані печериці; 1 шт. картопля; 1 шт. морква; 100 г куряче філе; 1 шт. цибулина; рослинна олія; 50 г сир твердий; 2 ст. л. майонезу; 2 ст. л. сметани. 

Спосіб приготування: нарізати пластинами мариновані гриби та викласти на тарілку. Цибулю нарізати півкільцями й обсмажити, після цього викласти її на гриби. Змішати майонез і сметану. Частину соусу викласти на цибулю. Натерти відварну картоплю, потім викласти ще шар соусу. Додати натерту відварену моркву і також шар соусу. 

Далі відварене куряче філе нарізати невеликими шматочками та викласти, після цього знову шар соусу. Все посипати тертим сиром. 

Салат, Фото умовне: ukr.media/food

Салат, Фото умовне: ukr.media/food

6. Грецький салат

Інгредієнти: 2 шт. помідори або томати чері; 1 шт. огірок; 1 шт. солодкий перець; 1 шт. цибуля; 70 г оливок без кісточок; 200 г сиру фета; сіль, чорний мелений перець, сушений орегано; сік лимону, оливкова олія.

Спосіб приготування: всі овочі (помідори, огірок,перець, цибулю) нарізати та перекласти у глибоку миску. Щоб приготувати заправку до салату, варто змішати сіль, лимонний сік, оливкову олію, чорний мелений перець та сушений орегано. 

Спочатку овочі заправити соусом і все перемішати. Після цього викласти нарізані кубики фети, оливки.

Грецький салат, Фото умовне: pinterest.es

Грецький салат, Фото умовне: pinterest.es

7. Салат з лососем

Інгредієнти: 1 пучок руколи, 100 г лосось, 2 шт. картоплі, 1 шт. авокадо, 6 - 8 шт. перепелиних яєць, 5 - 6  помідорів чері, 50 г каперсів, 3 - 4 ст. л. оливкової олії, лимонний сік, сіль, перець. 

Спосіб приготування: лосось та авокадо нарізати кубиками, помідори - кружальцями. Картоплю нарізати великими кубиками, посолити, поперчити і обсмажити на сковорідці. Відварити яйця і розрізати на частини. Змішати руколу зі всіма інгредієнтами, заправити олією, додати лимонний сік, сіль і перець.

Салат з лососем, Фото: gurmania.com.ua

Салат з лососем, Фото: gurmania.com.ua

8. Салат з буряком і курячою печінкою

Інгредієнти: 400 г курячої печінки; 3–4 яйця; 3 солоні огірки; 2 буряка; 2 моркви; 1 цибулина; майонез, сіль, перець.

Спосіб приготування: буряк і моркву відварити до готовності, очистити, а потім натерти на тертці. Відварити яйця і також натерти. Печінку відварити до готовності і нарізати соломкою. Цибулю нарізати дрібними кубиками, огірки нарізати соломкою. Далі зібрати салат. Викласти інгредієнти шарами, кожен промащуючи майонезом, у такому порядку: печінка, половина буряка, цибуля, морква, огірки, яйця, друга половина буряка. 

9. Фруктовий салат

Інгредієнти: 6 шт. мандарин; 2 шт. бананів; 2 шт яблук, 2 шт. ківі; половина гранату; 2 ст. л. меду. 

Спосіб приготування: почистити мандарини і розібрати їх на скибочки, також почистити банани і ківі, нарізати їх шматочками. Яблука нарізати кубиками, гранат розібрати на зерна. Змішати всі інгредієнти і полити медом.

10. Салат з яловичиною і маринованими огірками

Інгредієнти: 350 г відвареної яловичини; 3 шт. солоних огірків; 1 шт. ріпчастої цибулі; майонез  або інша заправка – за смаком; 50 мл води; оцет - 50 мл.

Спосіб приготування: нарізати цибулю, потім змішати воду й оцет, додати до цибулі і накрити кришкою, залишити маринуватися на 15 хвилин. Яловичину та огірки нарізати. Далі цибулю вийняти з води і додати до решти інгредієнтів. Заправити салат. 

Читайте також: Куди піти у Львові на новорічні вихідні: добірка святкових подій у місті Лева

За рецептами з відкритих джерел, tsn.ua, stb.ua, smachno.ua

Фото на головній: з відкритих джерел

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #рецепти #Львівщина #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
39,98
EUR
43,15
43,26
PLN
10,02
10,07
Оголошення
live comments feed...