• Головна
  • У Львові рятують сім’ю, яка постраждала від обстрілу в Бахмуті
16:01, 27 грудня 2022 р.
Надійне джерело

У Львові рятують сім’ю, яка постраждала від обстрілу в Бахмуті

У дворічної дівчинки знерухомлені обидві ніжки, у мами - складний перелом лівого передпліччя та черепно-мозкова травма, у тата - уламкові поранення.

Станом на 27 грудня у Львові в центрі "Незламні" рятують сім'ю, яка постраждала від обстрілу у Бахмуті. Про це повідомили на фейсбук-сторінці Першого медичного об'єднання Львова.

"17 жовтня. Бахмут. Це був останній вечір вдома перед евакуацією, на яку нарешті зважилася родина. У коридорі уже стояли спаковані речі. Коли почався обстріл, Інна із чоловіком Павлом та маленькою дочкою Лізою вечеряли. Раптові вибухи. Усі троє падають на підлогу. Уламки летять у меблі, стіни і в людей. Вціліти не вдається нікому.

Вибратися з будинку родині допомагають сусіди. З важкими мінно-вибуховими травмами їх усіх спершу транспортують до лікарні Костянтинівки. Павла оперують там - дістають уламки з тіла. Інну та Лізу у важкому стані везуть у Дніпро. У дворічної дитини - уламок в попереку, перелом обох кісток правої гомілки, рани правого плеча, голови та спини", - розповіли у повідомленні. 

Перед лікарями було завдання - врятувати життя і стабілізувати стан. Щойно це вдається зробити, родину переводять у Національний реабілітаційний центр "Незламні" Першого медоб'єднання Львова.

"Крихітку Лізу готують до операції. Через уламок в попереку, який пошкодив її спинний мозок, дитя не відчуває ніг, вбивчий метал треба термінова діставати. Складне хірургічне втручання минає успішно.

Паралельно з дівчинкою починають працювати фахівці з реабілітації. Фізичні терапевти та ерготерапевти боряться за кожен рух і крок. На відновлення Лізі потрібен щонайменше рік.

У мами Інни - множинний багатоуламковий сегментарний перелом обох кісток лівого передпліччя зі зміщенням та черепно-мозкова травма. Найважче поки із рукою. Хірурги Центру "Незламні" вже двічі її оперували: спершу виконали ремонтаж апарату зовнішньої фіксації, потім - зняли апарат та встановили спеціальні пластини та гвинти для фіксації кісток. Попереду - складна робота з відновлення всіх рухових функцій. Це тривала реабілітація.

Павло, чиї рани загоїлися, нині опікується дружиною та донечкою", - додали в розповіді. 

У Львові родина дізналася, що їм немає куди повертатися, після ще кількох обстрілів від рідного дому у Бахмуті лишилися тільки стіни. Відтак, паралельно з хірургами, травматологами та фахівцями з реабілітації, з Інною та Павлом працюють психотерапевти. 

У Центрі “Незламні” рятують сім’ю, яка постраждала від обстрілу у Бахмуті, Фото: Перше медичне об'єднання Львова, фейсбук

У Центрі “Незламні” рятують сім’ю, яка постраждала від обстрілу у Бахмуті, Фото: Перше медичне об'єднання Львова, фейсбук

Читайте також: Що змінилося у Львові впродовж 2022 року

Фото на головній: Перше медичне об'єднання Львова, фейсбук

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #лікарі #Львівщина #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
40,00
EUR
43,20
43,30
PLN
10,05
10,08
Оголошення
live comments feed...