• Головна
  • Несправності холодильників та стелажів: причини виникнення та різні способі врегулювання проблеми
Новини компаній
15:00, 3 жовтня 2022 р.

Несправності холодильників та стелажів: причини виникнення та різні способі врегулювання проблеми

Новини компаній

Витративши чималу кількість часу, сил та фінансових ресурсів на те, щоб купити холодильники та стелажі для магазину, власники бізнесу бувають неприємно здивовані, коли через короткий проміжок часу вони ламаються. Деякі проблеми на кшталт пошкодженої вітрини досить просто вирішити (іноді вистачає заміни кріплення), а ось задля усунення несправностей з технікою потрібен виклик майстра та недешевий ремонт. В крайньому випаду потрібно буде міняти холодильник чи встановлювати нові стелажі.

Коли несправності набувають хронічного характеру, важливо визначитися з причиною й максимально швидко її усунути, інакше ремонтні роботи та оновлення меблів стануть постійною додатковою статтею витрат. Також необхідно знати «слабкі місця» того обладнання, яке використовуєте в комерційній діяльності, та навчити персонал, як правильно користуватися технікою.

Несправності холодильників та стелажів: причини виникнення та різні способі врегулювання проблеми, фото-1

Коли існує підвищений ризик появи несправностей меблів й торгового обладнання?

Переважно поломки морозильників, холодильників та інших пристроїв виникають в літню пору. Через спеку техніка змушена працювати в посиленому режимі, внаслідок чого забруднюється конденсат. Якщо вчасно його не очистити, потім доведеться вкладати значну суму на відновлення холодильника, що постійно перегріватиметься. В ідеалі – проводити очищення згідно з графіком, який рекомендований фірмою-виробником. Дізнатися про оптимальну періодичність можна з техпаспорту.

Також спровокувати порушення в роботі окремих деталей або систем обладнання можуть:

  • висока вологість;
  • коливання температурних показників;
  • занадто часте відкриття дверцят;
  • нещільне закриття холодильника;
  • природне зношування – у разі активного використання рано чи пізно перегорить лампочка, протруться прокладки тощо;
  • відсутність захисного кожуха біля кабелів живлення пристрою, розташованого на вулиці;
  • перепади напруги в електричній мережі – якщо підключити дуже багато приладів (як часто роблять влітку), то спочатку холодильник працюватиме вхолосту, а потім просто відключиться;
  • механічні пошкодження (випадкові та спеціальні);
  • попадання всередину системи сторонніх часток чи предметів.

Що стосується стелажів, то вони найчастіше ламаються через механічний вплив, також з’являються проблеми у разі нерегулярного очищення поверхонь або використання непідходящих миючих засобів.

Частину несправностей можна спробувати виправити власними силами, для усунення інших доведеться звертатися до професіоналів та платити гроші. Але найкраще спробувати запобігти проблемі, тим більше, що особливих зусиль це не вимагатиме – потрібно лише вчасно проводити техобслуговування, забезпечити акуратність експлуатації з боку персоналу, а також гарантувати безпечність підключення до електромережі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,84
39,87
EUR
42,84
42,89
PLN
9,87
9,90
Оголошення
live comments feed...