• Головна
  • "Червона" зона у Львові та області: карантин можуть посилити найближчими днями
13:15, 12 жовтня 2021 р.
Надійне джерело

"Червона" зона у Львові та області: карантин можуть посилити найближчими днями

Директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис розповів про те, що епідситуація на Львівщині щоденно погіршується.

Головний медик області Орест Чемерис 12 жовтня під час брифінгу зауважив, що Львівщина впевнено рухається до "червоної" зони карантину і посилення обмежень можуть запрацювати вже найближчими днями. Про це повідомляє кореспондентка сайту 032.ua.

"На жаль, вкотре констатуємо, що епідситуація на території щоденно погіршується. Ми моніторимо ключові проказники і спостерігаємо те, що при великій кількості надходження біоматеріалу на дослідження фактично кожна друга особа має позитивний ПЛР-тест", - зазначив він.

Окрім цього Орест Чемерис наголосив на тому, що у області різко зріс рівень госпіталізації пацієнтів. Відтак Львівщина скоро може "почервоніти".

"Ми вже третій день поспіль як перетнули позначку 60, мова йде про кількість госпіталізованих осіб на 100 тисяч населення. Відповідно, на жаль, область вже впевнено рухається до "червоного" рівня епіднебезпеки", - наголосив посадовець.

За інформацією ЛОДА, наразі у Львівській області зафіксували 159 411 випадків коронавірусу. Із початку пандемії від недуги вже померло 4 086 хворих, натомість одужало - 138 678. Так, минулої доби, 11 жовтня, у Львові та області COVID підтвердили у 978 осіб (було проведено 1796 ПЛР-досліджень). У розрізі районів ситуація з нововиявленими випадками виглядає наступним чином: у Львівському районі - 611 (з яких у Львові - 550), у Стрийському - 88, Червоноградський - 70, у Самбірському - 68, у Яворівському - 55, у Дрогобицькому - 49, у Золочівському - 19. За добу на Львівщині зафіксували 33 летальні випадки. В реанімаціях перебуває 163 хворих, з яких на апаратах штучної вентиляції легень - 49. Наразі COVID-стаціонари заповнені на 59,62%: в них перебуває 2486 хворих, з яких понад сотня осіб вакцинована двома дозами.

"Якщо проаналізувати ситуацію станом на сьогоднішній ранок, то за вчорашній день в області госпіталізували 349 людей. Це найбільша кількість під час цієї хвилі коронавірусної хвороби", - додав Орест Чемерис.

Головний медик Львівщини наголосив, що область близька до "червоної" зони і посилення карантину може відбутися найближчими днями:

"Враховуючи низку показників, ми говоримо про те, що Львівщина близька до обмежень, характерних "червоній" зоні. Очікуємо, що ці обмеження можуть вступити у дію найближчими днями. Зараз обласна комісія ТЕБ та НС напрацьовує усі механізми і прийматиме рішення про певний вид обмежень".

Нагадаємо, ще наприкінці серпня у Львівській області почала погіршуватися ситуація із захворюваністю на коронавірус. Із 23 вересня Львів та область перейшли у "жовту" зону карантину, а станом на 9 жовтня - у "помаранчеву". Своєю чергою міський голова Львова Андрій Садовий раніше заявляв, що місто фактично вже плавно входить у "червону" зону карантину. У зв’язку з погіршенням епідситуації у Львові вирішили дещо посилити карантин, детальніше про це читайте за посиланням.

Читайте також: Коронавірус на Львівщині: кількість хворих станом 12 жовтня

Фото на головній: LB.ua

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #Львівщина #червоназона #ОрестЧемерис
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,15
EUR
42,65
42,80
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...