• Головна
  • Коли буде локдаун у Львові та області: головне про епідситуацію
17:05, 5 жовтня 2021 р.
Надійне джерело

Коли буде локдаун у Львові та області: головне про епідситуацію

Директор департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Орест Чемерис розповів про погіршення епідситуації.

Головний медик області Орест Чемерис під час брифінгу 5 жовтня дав свій прогноз щодо того, коли на Львівщині можуть оголосити локдаун.

"Загалом епідситуація на Львівщині, на жаль, погіршується. Думаю, кожен з вас це відчуває і спостерігає за ключовими показниками, які чітко відображають ріст захворюваності", - наголосив він.

Загалом у Львівській області вже підтверджено 153 433 випадків коронавірусу. Із початку пандемії померло 3 953 хворих, натомість одужало 137 493. Минулої доби, 4 жовтня, у області COVID виявили у 592 мешканців.

"Ми бачимо, що відсоток підтверджених позитивних випадків зростає і наближається до позначки 20%, що є певним індикатором для переходу території на вищий рівень епіднебезпеки…", - сказав Орест Чемерис.

За інформацією Львівської ОДА, в COVID-стаціонарах перебуває 2034 людей (із яких вакцинованих - 106, в тому числі двома дозами - 53). Минулої доби, 4 жовтня, із коронавірусом госпіталізували 340 осіб. Наразі ковідні ліжка заповнені на 54,97%. В реанімаційних відділеннях перебуває 132 хворих, 34 з яких - на апаратах штучної вентиляції легень. За вчора провели 1425 ПЛР-тестів, які підтвердили коронавірус у 592 осіб. Якщо поглянути на статистику у розрізі районів Львівщини, то найгірша ситуація з нововиявленими випадками у Львівському - 323 хворих за минулу добу (з яких 284 - львів’яни), Яворівському - 81, Самбірському - 66. Далі йдуть Стрийщина і Червоноградщина - по 34 випадки, Дрогобиччина - 31, Золочівщина - 23.

"Під час цієї хвилі коронавірусної хвороби ми спостерігаємо велику кількість звернень від молодих людей, осіб середнього та старшого віку, в яких хвороба розвивається фактично блискавично. Так, вже протягом 2-3 днів розвиваються тяжкі пневмонії, тобто у хворих спостерігаються різного характеру ускладнення, в тому числі загострюються хронічні захворювання", - зазначив Орест Чемерис.

Як пояснив головний медик Львівщини, якщо нинішня негативна тенденція спостерігатиметься і далі, то вже через 2 тижні Львівську область чекає локдаун.

"Прогнозувати важко, але якщо взяти динаміку останніх 5 днів, то ми близькі до "червоної" зони і до двох тижнів можемо там опинитися”, - наголосив директор департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА.

Як відомо, через погіршення епідситуації із 23 вересня Львів та область перебувають у "жовтій" зоні. Втім ситуація із захворюваністю продовжує ускладнюватися. Так, мер Львова Андрій Садовий 4 жовтня заявив, що Львів фактично вже плавно входить у "червону" зону. Натомість перший заступник голови Львівської ОДА наголосив, що передумов для входження Львівщини у "червону" зону нема.

Читайте також: Біля львівської лікарні утворилася черга "швидких" із хворими на COVID, - ФОТО

Фото на головній: Northern Beaches Review 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#коронавірус #Львівщина #Львів #COVID-19 #червоназона #карантин #локдаун #ОрестЧемерис
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,55
39,75
EUR
42,53
42,73
PLN
9,77
9,86
Оголошення
live comments feed...