• Головна
  • Карантин у Львові: місто опинилося у "помаранчевій" зоні епіднебезпеки
14:45, 11 жовтня 2021 р.
Надійне джерело

Карантин у Львові: місто опинилося у "помаранчевій" зоні епіднебезпеки

Карантин у Львові та області триває. Наразі Львівщина опинилася у "помаранчевій" зоні епіднебезпеки. 

Станом на 11 жовтня Львів та область перебуває у "помаранчевій" карантинній зоні через перевищення одного з показників індикаторів для визначення рівня епіднебезпеки. Йдеться про перевищення рівня госпіталізацій. Про це повідомили на сайті Міністерства охорони здоров'я

Що означає перехід у "помаранчеву" зону 

Перехід Львівщини у "помаранчевий" рівень не містить додаткових обмежень. Однак є попередженням про наближення до "червоного" рівня епіднебезпеки. Наразі в області перевищений рівень госпіталізацій у лікарні. 

Львівщина перейшла у "помаранчеву" зону епіднебезпеки, Фото: moz.gov.ua

Львівщина перейшла у "помаранчеву" зону епіднебезпеки, Фото: moz.gov.ua

Які наразі обмеження діють у Львові 

Наразі у Львові діються карантинні обмеження "жовтого" рівня епіднебезпеки. Заборонено проводити масові заходи за участю більш як 1 особи на 4 кв. м. площі будівлі або території; заповненість кінозалів та залів закладів культури понад 50% місць; заповненість спортзалів і фітнес-центрів не більше ніж 1 особа на 10 кв. метрів. Робота навчальних закладів дозволена, якщо є не менше 80% вакцинованих працівників.

Однак ці обмеження не застосовують, якщо понад 80% персоналу та 100% відвідувачів отримали щонайменше одну дозу вакцини від коронавірусу. 

Які додаткові обмеження запровадили у місті 

Попри те, що Львівщина перебуває у "жовтій" карантинній зоні, у місті провели засідання ТЕБ і НС та ухвалили рішення щодо посилення карантинних вимог у Львові. Зокрема, із 14 жовтня призупинять проведення масових заходів. Із 18 жовтня школярі 5 - 11 класів, а також позашкілля та дозвілля переходять на тижневе дистанційне навчання. Після цього буде тиждень канікул. Учні 1 - 4 класів продовжать навчання у звичайному режимі. Призупинять також планові госпіталізації та операції у лікарнях.

Наразі щодо роботи закладів громадського харчування, кафе, ресторанів, магазинів, ринків не ухвалили рішення про додаткові обмеження. Однак через погіршення епідситуації готують карантинні заборони і для бізнесу. Їх ухвалять не найближчими днями, але до цього готуються. Йдеться про те, що працівники закладів торгівлі та харчування мають бути вакциновані, а також відвідувачі ресторанів та кафе повинні будуть мати COVID-сертифікат або довідку про негативний ПЛР-тест. 

Читайте також: Батареї потепліють: у Львові стартує опалювальний сезон

Фото на головній умовне, автор: Роман Балук 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #карантин #Львівщина #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...