• Головна
  • Посилення карантинних обмежень: що вирішила комісія ТЕБ та НС у Львові
17:16, 8 жовтня 2021 р.
Надійне джерело

Посилення карантинних обмежень: що вирішила комісія ТЕБ та НС у Львові

Із 14 жовтня у Львові частково посилять карантин.

8 жовтня відбулося засідання міської комісії з питань ТЕБ і НС, де через невтішну ситуацію з COVID у Львові вирішили дещо посилити карантинні обмеження. Про нові правила карантину під час брифінгу розповів міський голова Андрій Садовий.

Навчання у школах та університетах

Під час нинішнього засідання комісії ухвалили рішення із 18 жовтня перевести учнів 5-11 класів на віддалене навчання на тиждень часу. Що стосується 1-4 класів та садочків, то вони продовжать навчання у звичному режимі. Також школи матимуть ще тиждень осінніх канікул і відпочиватимуть до 31 жовтня.

"І матимемо 2,5 тижні, щоб зробити розрив хвилі захворювання, яку зараз спостерігаємо", - пояснив міський голова Андрій Садовий. 

Також протягом 18-31 жовтня дистанційно навчатимуться в університетах, училищах та коледжах Львова.

Заборона на масові розважальні заходи

Із 14 жовтня у Львові заборонили проведення усіх масових розважальних заходів. При цьому Андрій Садовий додав, що заборона не стосуватиметься вже анонсованих невеликих конференцій, в яких братимуть участь лише особи, які повністю вакциновані або мають негативний ПЛР-тест.

Як працюватимуть кафе і ТРЦ

Нинішнє рішення комісії з питань ТЕБ і НС не вводить обмеження щодо роботи закладів громадського харчування, ринків, кінотеатрів, магазинів і ТРЦ. Однак рекомендації щодо їхньої роботи вже напрацьовують і їх можуть розглянути та погодити на засіданні комісії, що відбудеться наступного тижня.

"Заздалегідь хочу поінформувати львів’ян та бізнес, що незабаром матимемо ситуацію, коли в кафе, ресторан чи ТРЦ зможуть заходити люди які мають вакцинацію або негативний ПЛР-тест і це буде перевірятися. Це не є нинішнє рішення, яке ми приймали. Я просто анонсую, тому що це є нормою для багатьох країн ЄС, але там значно вищий рівень вакцинації", - зауважив мер Львова.

Андрій Садовий наголосив, що міська комісія ТЕБ і НС збереться на засідання наступного тижня і прийматиме відповідні рішення, проаналізувавши ситуацію за вихідні.

Нагадаємо, через невтішну COVID-статистику територія Львівщини із 23 вересня опинилася у "жовтій" зоні карантину. Ситуація із захворюваністю у Львові та області продовжує погіршуватися і перехід у "червону" зону прогнозують вже через тиждень. Раніше мер Андрій Садовий зауважив, що Львів фактично вже плавно входить у "червону" зону.

Читайте також: Коронавірус на Львівщині: кількість хворих станом 8 жовтня

Фото на головній: Роман Балук, ЛМР

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#коронавірус #Львів #карантин #карантинніобмеження #АндрійСадовий
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,37
39,41
EUR
42,85
42,90
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...