• Головна
  • Які кав’ярні визнавали найкращими у Львові за останні 12 років, - ФОТО
18:03, 21 вересня 2019 р.

Які кав’ярні визнавали найкращими у Львові за останні 12 років, - ФОТО

12 років поспіль у Львові проводять фестиваль кави - Lviv Coffee Festival, який постійно відкриває мешканцям та гостям міста нові заклади, де готують цей ароматний напій, і які дивують все новими й новими підходами до подачі кави.

Нещодавно у Львові обрали найкращу кав’ярню за підсумками 2019 року. З цієї нагоди, кореспондент сайту 032.ua вирішив згадати, які кав’ярні ставали найкращими упродовж цих 12 років та чому.

2019

Фото: Svit Kavy na Rynku, Фейсбук

Цього року, під час церемонії нагородження, найкращою кав’ярнею року у Львові визнали заклад “Світ Кави”, що на площі Ринок. Окрім цього, у номінації “еко” найкращою стала кав’ярня “Black Honey”, харківська компанія “Lekorna” була відзначена за новинку - їстівний посуд для кави. Як відбувався фестиваль кави у Львові 2019 року, можете переглянути на фото і відео ТУТ. Раніше 032.ua розповідав, які 10 львівських кав’ярень позмагалися за титул найкращих цьогоріч.

2018

Фото: akurat.com.ua

Торік найкращою кав’ярнею Львова у Кавовому турі, серед десяти закладів обрали “Вірменку”. Культовий заклад на вулиці Вірменській три роки поспіль - з 2016 по 2018 роки, здобував беззаперечну перемогу та визнання серед відвідувачів і експертів Lviv Coffee Festival. Зазначимо, що “Вірменка” відкрилась у Львові ще 1979 року і з того часу користується неабиякою популярністю. У 1980-х роках це був відомий осередок місцевих неформалів та хіппі.

Окрім цього, у номінації  "Найкраща авторська кава" перемогла кав'ярня "Rocket Espresso",  "Найкраща кава в джезві" — "Домініканес", "Найкраща кава з собою" — "Coffee Lab"; "Найгостиннішою кав'ярнею" у Львові визнали "Львівську Мануфактуру Кави", а "Мистецькою кав'ярнею" — кав'ярню-галерею "Штука".  У  номінації  "Кава з історією"  переміг ресторан "Атляс",  а "Відкриття року" — "36По".

2017

Фото: lviv.travel

У рамках Lviv Coffee Festival 2017 року, найкращим кавовим закладом у місті назвали також “Вірменку”. Тоді ж на фестивалі організували чемпіонат барист та приготували каву у гігантській джезві, а також започаткували номінацію «Еко-кав'ярня».

2016

Фото: google.com

Вперше “Вірменку” визнали найкращою кав’ярнею Львова на фестивалі 2016 року. Тоді найбільше львів’ян віддали своїх голосів за цей заклад.

2015

Фото: Світ Кави Roastery and Cafe, Фейсбук

Найкращим закладом у 2015 році визнали кав’ярню “Світ кави”. Тоді ж запровадили додаткові дев’ять номінацій: відвідувачі закладів оцінювали привітність офіціантів, ексклюзивність меню та інтер’єру, ціни і обирали заклади. У номінації «Кава в турці» перемогла кав’ярня «Вірменка»,  «Кава з собою» – «Львівська мануфактура кави», «Кава і до кави» – «Під клепсидрою», Мистецькою кав’ярнею року стала «Штука», за креативний дизайн відзначили «Фіксаж», за гостинність - «На бамбетлі», у номінації кава з історією переміг «Атлас», а відкриттям року стала «Альтернативна кава». Тоді ж вперше на фестивалі провели серію чемпіонатів Kulchytsky Coffee Cup. 

2014

Фото: Glory Cafe, Фейсбук

У 2014 році найкращою кав’ярнею у Львові визнали Glory Cafe, що розташоване на пл. Міцкевича, 1 у відомому готелі “Жорж”. Заклад хвалиться високотехнологічною обробкою кавових зерен, затишною атмосферою.

2013

Фото: Світ Кави Roastery and Cafe, Фейсбук

Шість років тому львів’яни і експерти також віддали більшість своїх голосів за “Світ Кави”, яка тоді була єдиним закладом у мережі, але пропонувала клієнтам свіжообсмажені зерна, готові напої та солодощі

2012

Фото: SVIT KAVY, Фейсбук

У 2012 році найкращою кав’ярнею Львова теж став “Світ Кави”, що на вул. Кульпарківській, 59.

2011

Фото: Glory Cafe, Фейсбук

Вісім років тому на першому поверсі готелю “Жорж” уже діяло Glory Cafe зі світової мережі, але називалося Gloria Jeans. Львів’янам пропонували купити каву у атмосфері з приглушеними кольорами, свічками та квітами, і забрати з собою, разом зі смаколиками.

2010

Фото: SVIT KAVY, Фейсбук

2010 року у Львові визнали найкращим закладом, традиційно, “Світ Кави”, баріста якої вже тоді заполонили серця відвідувачів смачним і ароматним напоєм.

2009

Фото: SVIT KAVY, Фейсбук

Понад 10 років львів’яни не зраджують своїм смакам: 2009 року було обрано Найкращою кав’ярнею року - “Світ Кави”. Такими темпами, заклад може за кілька років змінити на посту найславетнішої кав’ярні міста “Вірменку”.

2008 

Фото: Vienna Coffee House Lviv, Фейсбук

На другому році проведення фестивалю “На каву до Львова”, найкращим закладом визнали “Віденську кав'ярню” в центрі міста. Не секрет, що любов до кави львів’янам прищепила віденська мода понад двісті років тому. З огляду на тенденцію, на проспекті Свободи у Львові ще 1829 року спроектували “Віденську кав’ярню”, збудовану саме як заклад харчування, а не житлова будівля. З тих пір вона й виконує цю функцію і частує відвідувачів ароматним напоєм та штруделем.

2007

Фото: dzyga.com

У перший рік проведення Lviv Coffee Festival, у місті визнали найкращою кав’ярнею року “Під Клепсидрою”, що діяла у мистецькому об’єднанні “Дзиґа”. Зараз там також є заклад громадського харчування, але його трохи переформатували, і атмосфера змінилась. Кав’ярня була культовим місцем для мистецької “тусовки” Львова і туристів, що люблять авангард. У залі постійно діяли мистецькі експозиції.

Нагадаємо, раніше сайт 032.ua розповідав про те, як на Львівщині встановлюють сонячні електростанції у приватних домогосподарствах, та яким має бути оновлений офіс поліції на Стрийській.

Повне або часткове копіювання матеріалу забороняється та вважається порушенням авторських прав

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #кав'ярня #кава #заклад #фестиваль #На каву до Львова
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Зібрали у цьому розділі для вас усе найцікавіше. Cтатті, огляди новини, - усе, що активно читали на нашому сайті, коментували і поширювали читачі у соціальних мережах. Тут точно знайде щось, що почитати.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,14
39,20
EUR
42,65
42,75
PLN
9,89
9,94
Оголошення
live comments feed...