• Головна
  • У Львові вирішили порахувати всі мозаїки, щоб вберегти їх від знищення
12:02, 2 серпня 2019 р.

У Львові вирішили порахувати всі мозаїки, щоб вберегти їх від знищення

2 серпня виконком Львівської міськради погодив рішення “Про збереження історичних мозаїчних творів на території міста Львова”.

Як повідомляє кореспондент сайту 032.ua, таким чином планують облікувати усі мозаїчні твори мистецтва та запобігти їхньому руйнуванню.

Управління охорони історичного середовища міста має узагальнити цю інформацію та скласти перелік мозаїк на території Львова.

Пізніше інформацію мають оприлюднити на Порталі відкритих даних ЛМР, і перелік мають враховувати при видачі дозвільних документів та затверджень містобудівних умов і обмежень.

“Замовникам будівництва та підрядним організаціям при виконанні будівельних робіт на об’єктах, на яких розташовані мозаїчні твори відповідно до переліку мозаїчних творів на території м. Львова, проводити виключно ремонтні роботи зазначених елементів”, - йдеться у тексті рішення.

Читайте також: 30 речей, які варто встигнути зробити львів’янам до кінця літа

Ті мозаїки, які перебувають у незадовільному стані, ремонтуватимуть коштом міста.

За словами очільниці УОІС міста Львова Лілії Оніщенко, управління має інвентаризацію вітражів та мозаїк по місту до 1939 року. Донині, творами радянського періоду і сучасними творами мистецтва на території Львова займався відділ художнього оформлення ЛМР та головний художник міста, який повинен мати більш детальний перелік мозаїк, пам’ятників, меморіальних дошок, вітражів та інших творів.

Нагадаємо, нещодавно у Львові виник скандал, коли забудовник знищив мозаїку авторства Володимира Патика, яку мав зберегти при реконструкції магазину “Океан” на вул. В. Великого. Згодом його оштрафували на 90 тис. грн за порушення проектної документації. Незабаром після цього стало відомо, що вже інший забудовник під час будівництва офісів на території колишнього заводу “Кінескоп” знищив наявну там мозаїку. Обурені львів’яни висунули вимогу до місцевої влади інвентаризувати всі мозаїки по Львову.

Читайте також: Забудова замість скверу на Горбачевського: що відомо про ситуацію зараз

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #УОІС #архітектура #мистецтво #мозаїка #ЛМР
Високі оцінки користувачів за Достовірність
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,15
EUR
42,65
42,80
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...