• Головна
  • 30 речей, які варто встигнути зробити львів’янам до кінця літа
12:03, 19 серпня 2019 р.

30 речей, які варто встигнути зробити львів’янам до кінця літа

Непомітно настав серпень, а це означає, що залишається лише 30 днів до завершення цієї теплої пори року.

Аби ви провели кожен день серпня з цікавістю та користю, кореспондент сайту 032.ua підготував добірку речей, які варто встигнути зробити мешканцям Львова до кінця літа.

1. Випийте кави

Як би банально це не звучало, але насамперед рекомендуємо вам випити кави на літньому майданчику. Щороку бариста Львова придумують нові смаки цього запашного напою, який може бути як гарячим, так і холодним. Не пропустіть нагоду поспілкуватися з коханою людиною чи друзями за філіжанкою кави просто неба.

2. Подивіться, як заходить сонце над містом

Якщо вам не подобається пити каву у спекотний час, ідеально для цього підійде вечір. У місті є багато закладів із терасами, де можна комфортно відпочити і поспостерігати за чарівним завершенням доби.

3. Покатайтесь на велосипеді

30 речей, які варто встигнути зробити львів’янам до кінця літа, фото-1

Навіть якщо у вас не має власного двоколісного друга, у Львові надають послуги з велопрокату. Кататися на ровері - це не лише весело, але й корисно для здоров’я та для тіла: ви зможете підкачати свої форми, якщо використовуватимете цей вид транспорту щодня.

4. Подивіться кіно просто неба

Щотижня у Львові в парках чи на терасах культурних центрів влаштовують покази популярних чи тематичних фільмів просто неба. Це ідеальне місце для побачення.

5. Відвідайте фестиваль

Літо - пора масових заходів та фестивалів, якими багатий і Львів. Пориньте у вир української та зарубіжної музики, заведіть нові знайомства та пізнайте щось цікаве та незвичне. У Львові відбудеться, зокрема, фестиваль Параджанова, фестиваль стародавньої музики, кінофестиваль "Молодість", "Українська пісня", "Кавуновий фестиваль" та багато інших.

6. Поплавайте в озері

Якщо спека зовсім вас замучила, врятуватися можна біля водойми. У Львові є низка озер, біля яких можна відпочити у прохолодних умовах, а в області нараховується більше 20 озер, в яких можна плавати. Разом із тим, є місця біля Львова, куди редакція 032.ua не рекомендує їхати на відпочинок.

7. Познайомтеся із іншими культурами світу

Щороку наприкінці серпня у Львові відбувається Міжнародний фольклорний фестиваль “Етновир”, де свої традиційні костюми, пісні й танці представляють делегати від Мексики, Ізраїля, Македонії, Франції, Італії, Чехії, Польщі, Індії, Іспанії та інших країн.

8. Спробуйте свої сили на роликах чи скейті

На вулиці Винниченка у центрі Львова розташований відкритий скейт-парк, де можна покататися на скейті чи роликах абсолютно безкоштовно. Якщо ви ніколи цього не робили - саме час спробувати свої сили.

9. Прогуляйтеся парком

У Львові є багато мальовничих парків, скверів та ботанічних садів. Якщо маєте трохи вільного часу - завітайте у Стрийський парк, на “Піскові озера” чи “Знесіння”, на Погулянку або в один із ботанічних садів міста.

10. Огляньте місто з висоти пташиного лету

Львів чудовий не лише зблизька, але й з висоти. Усі охочі мають нагоду побачити міський ландшафт на оглядових майданчиках у Ратуші, костелі Святих Ольги та Єлизавети, з Високого Замку чи Цитаделі.

11. Відвідайте підземну частину міста

Для всіх охочих у Львові відкриті підземелля Костелу єзуїтів, Преображенської церкви, Бернардинського монастиря, Домініканського собору та аптеки “Під чорним орлом”.

12. Подивіться короткометражки 

Щороку у Львові команда Wiz-Art пропонує поціновувачам кіно подивитися якісні короткометражки. У серпні 2019-го відвідувачі зможуть здійснити навколосвітню подорож, переглянувши півтори сотні короткометражок на актуальні теми із п’яти континентів.

13. Посмажте шашлики на природі

Що може бути кращим за відпочинок на природі далеко від асфальтованих доріг та шуму автомобілів. Лише відпочинок в альтанці з мангалом. І ми знаємо, де їх можна знайти недалеко від Львова.

14. Познайомтеся з мешканцями Домівки врятованих тварин

У парку “Знесіння”, майже в самому центрі Львова, діє Домівка, де прихистили уже більше сотні тварин, зраджених людьми. Тут є лелеки, собачки, котики, вовки, кінь та ослик, кози, фретки, заєць та багато інших чотири- і дволапих, які прагнуть спілкування, а дехто - й нової сім’ї.

15. Подивіться на біблійні рослини

У Львівському музеї історії релігії діє унікальна виставка, де представлено живі рослини, які згадуються в головній християнській книзі. У прохолоді монастирських стін можна перепочити на лавці та подумати про вічне.

16. Поверніться ненадовго у минуле

Згадати власне дитинство або дитинство наших мам чи навіть бабусь і дідусів можна у музеї іграшок, який розташований у центральній частині Львова. Тут є найрізноманітніші види іграшок та дитячих розваг, які сучасним дітям можуть бути невідомими.

17. Дізнайтеся більше про сина Моцарта

Із 3 по 11 серпня у Львові вже втретє проведуть Міжнародний фестиваль класичної музики LvivMozArt, присвячений постаті Франца Ксавера Моцарта - сина видатного композитора, який жив і творив у Львові. Тема цьогорічного фестивалю «Музика та література»  захована поміж рядків та нот в програмі кожного концерту.

18. Послухайте Сергія Жадана та Яніну Соколову

4 та 18 серпня у Львові на даху просто неба телеведуча Яніна Соколова та письменник Сергій Жадан читатимуть вірші. У програмі - українська класика та сучасні твори.

19. Відвідайте вечірку для інтровертів

8 серпня у Львові влаштують першу вечірку для інтровертів. У програмі: лекція про силу інтровертів, фотозона, комфортні місця для усамітнення, творча зона та смачні напої. Спробуйте щось нове.

20. Завітайте на родинне свято

30 речей, які варто встигнути зробити львів’янам до кінця літа, фото-2

18 серпня у парку “Горіховий гай” відбудеться безкоштовний захід у теплій сімейній атмосфері - РОДИНАfest. Мамусь, татусів та їхніх чад запрошують разом розважитись, взяти участь в конкурсах, майстер-класах, виграти призи та багато іншого.

21. Скуштуйте вуличної їжі

Традиційно, у Львівському парку культури в серпні відбудеться фестиваль вуличної їжі Street Food So Good. Цього разу гурманам запропонують скуштувати страви азіатської кухні та послухати автентичну музику.

22. Посмакуйте крафтовим пивом

30 речей, які варто встигнути зробити львів’янам до кінця літа, фото-3

30 серпня у Львові відбудеться черговий Craft Beer & Vinyl Music Festival, де можна буде скуштувати крафтового пива та послухати сучасну музику.

23. Відвідайте сучасний театр

У серпні до Львова з гастролями завітає київська трупа незалежного “Дикого театру”. У місті відбудеться ряд постановок - “Гей парад”, “Віталік”, “Поліамори”. Подивитися найкращі вистави від молодих акторів можна буде у приміщенні Театру Лесі.24

25. Поспілкуйтеся з Юрієм Винничуком

16 серпня у книгарні на площі Ринок, 3 культовий український письменник та публіцист Юрій Винничук презентує свою нову книгу “Нічний репортер”. Зустрітися з автором та розпитати його про творчість можна буде цілком безкоштовно.

27. Відсвяткуйте День Незалежності України

24 серпня Україна святкує 28-й День Незалежності. Цей день є офіційним вихідним та зазвичай багатий на різноманітні культурні заходи, тож не пропустіть нагоду погуляти у цей день святковим Львовом у вишиванці, послухати музику, потанцювати та розважитись у приємній атмосфері.

28. Пориньте у світ ретро-автомобілів

У Львові на базі старого трамвайного депо діє “Ретро гараж”, де експонуються ретро-автомобілі, модельки та пов’язані зі світом авто предмети. Детальніше про локацію читайте ТУТ.

29. Порахуйте львівських левів та батярів

Одним із головних символів Львова є леви. Якщо ви запланували тривалу прогулянку містом, не пропустіть нагоди принагідно оглянути історичну архітектуру в центрі міста й порахувати, скільки силуетів, фігур та скульптур левів ви зможете знайти на фасадах будинків або біля них. Якщо ж левів для вас забагато, є швидший квест: потрібно знайти п’ятьох маленьких бронзових батярів, які заховалися біля закладів громадського харчування на прилеглих до площі Ринок вулицях.

30. Послухайте звуки давнього органа

Львів - одне з небагатьох міст України, яке може похвалитися діючими старовинними органами, на яких ще й постійно дають концерти. Послухати чарівні мелодії можна на одному з концертів у Львівської органному залі, музеї історії релігії чи у Латинській катедрі. 

Повне або часткове копіювання матеріалу без письмової згоди редакції забороняється та вважається порушенням авторських прав

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Зібрали у цьому розділі для вас усе найцікавіше. Cтатті, огляди новини, - усе, що активно читали на нашому сайті, коментували і поширювали читачі у соціальних мережах. Тут точно знайде щось, що почитати.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,12
39,20
EUR
42,65
42,75
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...