• Головна
  • Забудовник знищив у Львові чергову мозаїку, - ФОТО
17:19, 1 серпня 2019 р.

Забудовник знищив у Львові чергову мозаїку, - ФОТО

Ще не до кінця вщухли пристрасті навколо по-варварськи знищеної мозаїки з рибками на вул. Володимира Великого у Львові, як черговий забудовник знищив іншу мозаїку.

Як повідомили активісти у спільноті Ukrainian Modernism, це зробив забудовник ТзОВ "Готельний комплекс "Таурус", який будує офісний центр на вул. Героїв УПА, 73 у Львові.

"Ми чекали, що після варварського знищення мозаїки "Океан" Володимира Патика, контроль за забудовниками стане жорсткішим, а охорона мозаїк стане пріоритетом для Управління охорони історичного середовища та Львівської міськради. Мистецтвознавці кажуть, що автор мозаїки - теж Володимир Патик", - зазначили небайдужі.

Те, що мозаїку знищують, помітили Олена Мартинчук та Гертруда Меєр.

Читайте також: Забудова замість скверу на Горбачевського: що відомо про ситуацію зараз

Львів'яни вимагають зупинити свавілля та знущання над культурною спадщиною, а також провести облік всіх мозаїк українських художників і взяти їх на контроль.

Нагадаємо, 5 червня виконком ЛМР погодив містобудівні умови та обмеження для ТзОВ "Готельний комплекс "Таурус" на території колишнього заводу "Кінескоп" для зведення офісного центру з багаторівневим паркінгом.

Забудовник знищив у Львові чергову мозаїку, - ФОТО, фото-3

За даними ЄДР, ТзОВ “Готельний комплекс “Таурус“ зареєстрований  у Львові на площі Князя Святослава, 5 з 2014 року. За вказаною адресою розташований і однойменний чотиризірковий готель. Засновником компанії вказаний Юрій Канюк, керівником - Тарас Чобіт. Компанія здійснює різні види діяльності, основний - це діяльність готелів і подібних засобів тимчасового розміщування.

Читайте також: Львів за 5 млн грн викупить з приватної власності стадіон "Торпедо"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...