• Головна
  • Доріжки доступності: у Львові шліфують історичну бруківку
11:35, 14 березня
Надійне джерело

Доріжки доступності: у Львові шліфують історичну бруківку

Доріжки доступності: у Львові шліфують історичну бруківку

На пл. Ринок продовжують роботи з облаштування «доріжок доступності», які розпочали минулого року.

Як повідомляє пресслужба Львівської міськради, автентичну бруківку, яка є на пл. Ринок, демонтують, шліфують і встановлюють назад. Зараз роботи тривають на ділянці з правого боку від головного входу в міську Ратушу, біля фонтану “Нептун”.

«Після завершення цієї ділянки, плануємо розпочати демонтаж і шліфування бруківки вже перед головним входом у мерію», – розповіли у Галицькій районній адміністрації.

Роботи з облаштування доріжок доступності на пл. Ринок розпочалися у жовтні 2023 року з перехрестя з вул. Сербською. Звідси перезамостили шліфованою бруківкою перехід на пл. Ринок і зробили доріжку в напрямку до Ратуші. Також облаштували прохід зі сторони вул. Галицької.

Загалом минулого року облаштували доріжки площею 326 м2. Далі роботи були зупинені у зв’язку з настанням холодів. Роботи відновилися на початку цього року, оскільки погодні умови дозволили це зробити.

Після проведення усіх робіт доріжки будуть розташовані без розривів по всій площі включно з переходами через трамвайні колії та безбар'єрним входом у міську Ратушу. На їх облаштування залучають цільові кошти українських та міжнародних партнерів. Вони передбачені виключно на програму забезпечення інклюзивності.

За даними управління соцзахисту Львівської міської ради, 5,6 % жителів Львівської громади, тобто 47 500, офіційно є особами з інвалідністю. Окрім цього, у місті лікується багато військових, які потребують безбар’єрного середовища і які не входять в цю офіційну статистику. Через війну, розпочату росією, кількість людей, для яких важливо мати доступне середовище, щодня збільшується.

Читайте також: Де у Львові навчитися водіння людині з інвалідністю

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#львів #доріжки #бруківка #інвалідність #доступність #інклюзивність
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
39,98
EUR
43,15
43,26
PLN
10,02
10,07
Оголошення
live comments feed...