• Головна
  • Суд покарав львів’ян за нацистські вітання їхніх дітей у школі
09:58, 9 березня
Надійне джерело

Суд покарав львів’ян за нацистські вітання їхніх дітей у школі

Суд покарав львів’ян за нацистські вітання їхніх дітей у школі

Залізничний районний суд Львова визнав винними у неналежному виконанні батьківських обов’язків батьків трьох школярів, які у приміщенні ліцею вигукували «Зіґ хайль» одночасно з нацистським вітанням. Кожен з батьків має сплатити 850 грн штрафу.

Як повідомляє ZAXID.NET з посиланням на постановах суду, випадок трапився 5 лютого 2024 року у приміщенні львівського ліцею «Гроно», що у мікрорайоні Левандівка. Приблизно о 14:00 троє неповнолітніх хлопців у приміщенні ліцею вигукували «Зіґ хайль» одночасно з нацистським вітанням.

Про цей випадок повідомили поліцію, яка склала щодо батьків учнів протоколи про неналежне виконання батьківських обов’язків. У судових постановах не вказаний вік школярів, чи клас, у якому вони навчаються. Батьки дітей визнали свою провину в неналежному виконанні батьківських обов’язків. Тепер їм доведеться сплатити по 850 грн штрафу та по 605 грн судового збору. Постанови ще можна оскаржити.

«Зіґ хайль» у перекладі на українську означає «Слава перемозі». Цим виразом Адольф Гітлер часто закінчував свої промови. Крім того, його використовували як вітання.

Нацистські висловлювання та жести є забороненими в Україні відповідно до Закону «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

Читайте також: Школяра вдарило струмом під час селфі на даху поїзда у Львові

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#львів #суд #нацистське вітання #школяр #батьки #штраф
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...