• Головна
  • Назвали попередню вартість відновлення брами Личаківського кладовища, яку розтрощив водій авто
14:17, 18 січня 2023 р.
Надійне джерело

Назвали попередню вартість відновлення брами Личаківського кладовища, яку розтрощив водій авто

Попередньо необхідно 710 тис. грн, щоб відновити пошкоджену браму Личаківського кладовища. Це має оплатити водій-порушник.

18 січня у пресслужбі Львівської міськради повідомили, що попередня вартість відновлення брами на Личаківському кладовищі, яка була пошкоджена внаслідок ДТП, становить 710 тис. грн. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міськради

Зазначимо, нетверезий водій влетів у одну з головних брам Личаківського цвинтаря – з боку вул. Шімзерів. Внаслідок наїзду конструкція змістилася та вкрилася тріщинами.

"Удар був такої сили, що зрушив усі кам'яні блоки. Тож для проведення ремонтно-реставраційних робіт майже 2/3 брами доведеться демонтувати до основи, тріснуті блоки  - замінити на нові, а тоді знову зібрати всі елементи.

Сподіваємося, що водій, який пошкодив браму, оплатить усі ремонтні роботи. Дирекція "Музей "Личаківський цвинтар" передала правоохоронцям відповідні матеріали з камер відеоспостереження. Також поліцейським нададуть і попередній кошторис на виконання робіт", - зазначила в.о.начальника управління охорони історичного середовища міськради Маріанна Мороз.

Довідково. Брама з боку вул. Шімзерів була збудована у 1901 р. в неоготичному стилі з пісковика. На ній розміщений медальйон із зображенням Матері Божої, авторства Еміля Шредля. Востаннє ремонтно-реставраційні роботи цієї брами виконували у 2015 році.

Читайте також:У віці 100 років помер почесний громадянин Львова та сотник УПА Мирослав Симчич

Фото на головній: Олександр Дмитрів

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #Личаківський_цвинтар #Львівщина #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
40,00
EUR
43,20
43,30
PLN
10,05
10,08
Оголошення
live comments feed...