• Головна
  • Подробиці масштабної аварії біля Львова за участі фури та автобуса: постраждали 28 пасажирів, - ФОТО
10:07, 18 січня 2023 р.
Надійне джерело

Подробиці масштабної аварії біля Львова за участі фури та автобуса: постраждали 28 пасажирів, - ФОТО

Автопригоду поблизу Львова спричинив водій вантажівки, який, виїжджаючи на головну дорогу, не надав перевагу в русі маршрутному автобусу.

17 січня увечері на околиці Львова у селі Гамаліївка трапилась масштабна автопригода. Зіткнулись вантажівка та рейсовий автобус, в якому перебували 38 осіб. Про це повідомили у пресслужбі поліції Львівщини.

Як встановили правоохоронці, водій вантажного автомобіля "МАН" з напівпричепом, 49-річний мешканець Хмельницької області, виїжджаючи на головну дорогу, не надав перевагу в русі маршрутному автобусу БАЗ під керуванням 41-річного жителя одного з сіл Львівського району, внаслідок чого сталось зіткнення. Від удару автобус перекинувся на бік.

У маршрутці перебувало 38 пасажирів, із них 28 отримали тілесні ушкодження. Вік потерпілих – від 3 до 83 років. Зокрема, один з травмованих –  віком 3 роки, а також двоє неповнолітні віком 10 та 17 років. Всі мешканці Львова та області.

У телеграм-каналі голова Львівської ОВА Максим Козицький зазначив, людей з місця аварії забирали 15 карет швидкої допомоги. Деяких постраждалих допомогли доправити у медзаклади водії, які проїжджали поруч. 

За фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Водія вантажівки затримали в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України, невдовзі суд обере йому запобіжний захід. Триває досудове розслідування, правоохоронці встановлюють обставини події.

Читайте також: Як минула доба у Львові та області: про ситуацію станом на ранок 18 січня

Фото на головній: пресслужби поліції Львівщини 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #ДТП #Львівщина #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...