• Головна
  • ЄС виділить Львову 19,5 млн євро на будівництво соціального житла
17:01, 19 грудня 2022 р.
Надійне джерело

ЄС виділить Львову 19,5 млн євро на будівництво соціального житла

Планують збудувати 8-поверховий будинок для переселенців з особливими потребами, які постраждали від війни. 

19 грудня у Брюсселі між Європейською комісією та Львівською міськрадою підписана Грантова угода. ЄС виділить Львову 19,5 млн євро на будівництво соціального житла, як частини програми "Незламні", для внутрішньо переміщених осіб з особливими потребами. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міськради

У соціальному житлі тимчасово житимуть переміщені особи з особливими потребами зі всієї України, які постраждали від війни й потребують довготривалої реабілітації. Завершити будівництво двох 8-поверхових будинків поруч із соціально-реабілітаційним центром "Незламні" планують до початку зими 2023 року.

“ЄС надаватиме значущу підтримку для будівництва житла для внутрішньо переміщених осіб, які виїздять із регіонів, постраждалих від війни. Ми разом збудуємо новий рівень програми НЕЗЛАМНІ у Львові для підтримки реабілітації жертв російської війни”, - розповіла заступниця Генерального директора з питань політики сусідства та розширення ЄС, Керівниця групи підтримки України Катерина Матернова.

Зі свого боку місто має виділити земельну ділянку для  соціального житла, підвести туди всю комунікацію та облаштувати благоустрій включно з бомбосховищем.

23 грудня завершується міжнародний архітектурний конкурс на будівництво цього житла. Архітектори мають запропонувати якісний проєкт, який можна швидко втілити у життя, адже це -  програма надзвичайних заходів, яку мають реалізувати максимально швидко.

Ця грантова угода була підписана як частина екстреної допомоги ЄС для першочергового подолання наслідків російської агресії в Україні.

Читайте також: Львівські десантники відзначають День військової частини: історія 80-ї ОДШБр

Фото на головній: пресслужби Львівської міськради

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #допомога #Львівщина #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
39,98
EUR
43,15
43,26
PLN
10,02
10,07
Оголошення
live comments feed...