• Головна
  • Компанія-забудовник SENSAR: стратегія розвитку в умовах війни
Новини компаній
17:00, 19 грудня 2022 р.

Компанія-забудовник SENSAR: стратегія розвитку в умовах війни

Новини компаній

Російська воєнна агресія змінила життя кожного українця, примусила пристосовуватися до нових реалій, знаходити своє місце у боротьбі за виживання країни. Так само війна кинула виклик і вітчизняному бізнесу, перед яким постали питання: як не зламатися, як вистояти і знайти можливість для роботи, щоб зберегти свою справу, продовжити поповнювати державний бюджет і працювати над відновленням України після нашої перемоги? Відповідь на ці актуальні запитання знайшла для себе компанія-забудовник SENSAR, яка продовжує будувати житло у Запоріжжі, на відстані сорока кілометрів від лінії фронту. 

Компанія-забудовник SENSAR: стратегія  розвитку в умовах війни, фото-1

SENSAR є найбільш знаковим забудовником на ринку нерухомості Запоріжжя, відомим високою якістю робіт, застосуванням передових технологій, використанням нових матеріалів та високими темпами будівництва. Реалізовані компанією проєкти значно поліпшили стан ринку первинної нерухомості, а головне – змінили уявлення запоріжців про комфортне житло. У керівництва SENSAR був чіткий та виважений план на майбутнє. Та війна внесла свої корективи…

З перших днів російської агресії все складалося дуже непросто як для нашої країни у цілому, так і для вітчизняного бізнесу, відзначає засновник SENSAR Development Марк Марченко. І хоча тоді ще не вірилося, що війна затягнеться так надовго, компанія відразу ж почала готуватися до роботи в екстремальних умовах. Керівництво SENSAR вважало справою честі для себе врятувати свій будівельний бізнес, втриматися на ринку первинної нерухомості і зберегти довіру інвесторів.

Війна не зламала забудовника, а лише скоригувала його роботу 

Спогади про той ранок, 24 лютого, у кожного українця свої. Але є в них і дещо спільне: тривога, розгубленість і стійке відчуття, що починається якась нова реальність. Хтось надовго втратив ґрунт під ногами, а хтось, навпаки, зібрав волю в кулак і почав діяти. Саме так вчинив Марко Марченко, і подальший розвиток подій довів, що то було єдино правильне рішення. 

– У перший же день війни я зібрав нараду топ-керівників у нашому на той час центральному офісі, – розповідає він. – Ми прийняли важливі рішення, як утримати команду і пережити час, коли ми вимушені були призупинити всі будівельні роботи. І це був перший крок на довгій дорозі виходу з кризи. Ми вирішили, що будемо продовжувати будувати, незважаючи ні на що.

Керівництво компанії розуміло: перш за все, необхідно переконати інвесторів, які вклалися у будівництво, що їхні кошти, їхня надія незабаром отримати власне житло не пропали даремно, що забудовник не поставив крапку на своїй діяльності. Було вирішено створити систему комунікації й підтримки інвесторів і якнайшвидше знайти нові можливості для забезпечення фінансової стабільності компанії. Адже розвиток і стабільність є запорукою безпеки інвестиційних вкладень, як уже здійснених, так і потенційних. І особливо актуальним це є в екстремальних умовах, у яких опинилася країна. 

 Головним для керівництва SENSAR на той час було – не схибити, не помилитися у своїх першочергових рішеннях, адже питання полягало у самому існуванні компанії. Вірогідність її зникнення з ринку була неприпустимою. Тож наприкінці весни відновилися робіти на будівельних майданчиках. 

Наступні місяці, під час яких компанія-забудовник ні на день не припиняла роботу, довели абсолютну правильність вибраної стратегії.   

Будівництво під ворожими обстрілами

Звичайно, все було дуже непросто, адже алгоритму виживання вітчизняного бізнесу в умовах війни просто не існує. Сидіти, склавши руки, й чекати закінчення війни – значить, втратити все, що мали. Тож довелося шукати свій власний шлях. Найголовніша мотивація – необхідно жити далі й продовжувати будувати, щоб забезпечити фінансову стабільність, щоб не втратити заслужений авторитет на ринку нерухомості. Ця мотивація спрацювала для кожного члена команди.

Діяльність головного офісу SENSAR взагалі не зупинялася, а робота офісів продажу та будівельних майданчиків відновилася у повному обсязі вже на початку літа. І все це – на тлі невщухаючих сирен повітряної тривоги, під обстрілами ворожої артилерії, на відстані сорока кілометрів від лінії фронту! Декілька об’єктів, на яких проводяться роботи, навіть зазнали деяких ушкоджень, оскільки вибухи лунали в радіусі 150 метрів від будівельних майданчиків. 

Так, ми продовжуємо будувати! Бо я, як бізнесмен, розумію, що попри все мушу виконати заплановану роботу, оскільки маю відповідальність перед інвесторами і перед нашою командою,пояснює свою позицію керівник SENSAR Марк Марченко.Наразі у Запоріжжі залишилось усього декілька майданчиків, на яких ведуться якісь будівельні роботи. І це доволі сумно, адже через це велика кількість людей втратила надію, що колись таки отримають свої омріяні квадратні метри. Найголовніша наша мотивація – це Запоріжжя й запоріжці. Нам тут жити, ростити дітей. Ми тікати нікуди не збираємось і впевнені, що зовсім скоро й наша область, і вся країна звільниться від орків. 

Нова реальність – нові масштабні проєкти

Правильність стратегії, вибраної керівництвом компанії, підтверджується статистикою. Якщо станом на 24 лютого SENSAR мав у своєму девелоперському портфелі 128 тисяч кв. метрів нерухомості, то за дев’ять місяців війни ця цифра значно зросла. А про зміцнення позицій на вітчизняному ринку нерухомості свідчить ще один промовистий факт: компанія-забудовник SENSAR не лише успішно закінчує реалізацію декількох об’єктів у Запоріжжі, а й розпочала нові, заплановані ще до війни, масштабні проєкти у Львові. І хоча війна внесла свої корективи, компанія не відмовилась від цих планів. 

Саме цим проєктом SENSAR відкрив нову сторінку своєї історії, розпочавши вже у листопаді будівництво апарт-комплексу Smart House у центрі Львова.

– З початком війни багато працівників нашої компанії виїхали за кордон, тож довелося збирати колектив майже по всій Європі, – розповідає Марк Марченко. – Та вже у травні практично вся команда повернулася в Україну й приступила до роботи. Було дуже непросто! Новий регіон, у якому нас поки що мало хто знає. Життя у чужому місті, далеко від дому… Багато факторів було проти нас. 

Але фортуна, як водиться, завжди на боці наполегливих. До того ж, у львівського проєкту була нова, приваблива для інвесторів концепція, за якою в Україні ще ніхто не працював. SENSAR першим почав впроваджувати 

smart-колівінг – європейський концепт сучасних житлових комплексів. Керівник компанії переконаний, що саме у цього концепту велике майбутнє.

– Ідея smart-колівінгу, на перший погляд, дуже проста,говорить Марк Марченко.Це багатофункціональність житлового комплексу, це об’єднання людей з однаковими інтересами й поглядами. Тут все продумано до дрібниць, тут вдало поєднується життя, робота й відпочинок, тут всім буде комфортно.

Ще одна новація smart-колівінгу – можливість придбання нерухомості невеликої площі. Європейці давно переконалися: краще придбати меншу за площею, але якісну нерухомість, ніж купити більшу площу з гіршими умовами. Тепер цю можливість отримують і українці. Раніше, якщо у потенційного покупця не вистачало грошей на придбання квартири у новобудові, у нього було два варіанти: або придбати житло гіршої якості і з гіршими умовами, або продовжувати накопичувати заощадження. SENSAR пропонує третій варіант – придбати якісну нерухомість з комфортними умовами, але меншої площі.

Про правильність стратегії, вибраної керівництвом SENSAR, красномовно свідчить високий клієнтський попит на майбутнє житло. А компанія вже працює над новими об’єктами ще у декількох містах. Агресор знищив домівки тисяч українців – SENSAR будує для них нове житло!

Війна закінчиться, а життя продовжується

Виробивши нову стратегію в умовах війни, керівництво компанії зуміло не лише зберегти колектив та продовжити роботу над завершенням існуючих проєктів і приступити до нового будівництва – воно отримало можливість суттєво підтримувати Збройні Сили України. 

–  SENSAR допомагає армії з перших днів війни,зазначає Марк Марченко.– Ми відвантажили все, що мали на своїх будмайданчиках, на потреби ЗСУ. Донатили й продовжуємо донатити і закликаємо своїх партнерів до фінансової допомоги нашим армійцям. Окрім того, знайшли ще один напрямок, де можемо бути корисними. Три місяці тому, коли Запоріжжя зазнало масових руйнувань від ворожих обстрілів, ми почали допомагати людям відновлювати їхні постраждалі домівки: ремонтували дахи, встановлювали вікна, лагодили стіни. Я особисто щоразу виїжджав на місце, де сталося влучання ракети, спілкувався з потерпілими, виявляв, яку допомогу необхідно надати. Коли ти дивишся в очі людині, яка все втратила, в очі, повні відчаю… Ти розумієш, що у цієї людини одна надія на тебе, й ніхто, окрім тебе, їй не допоможе. І тоді ти береш і робиш, чого б тобі це не коштувало!

Війна закінчиться нашою перемогою над ворогом – це беззаперечно! Країна розпочне відновлювати понівечені міста й села, і тут руки будівельників матимуть вирішальне значення. І в авангарді відродження України будуть ті, хто не розгубився, не втратив потенціал і має чіткі плани на майбутнє. Одним з провідних забудовників буде, безумовно, SENSAR. А оскільки компанія вистояла у найбільш тяжкі часи, довела свою спроможність вести успішний бізнес в екстремальних умовах, то немає сумніву, що вона зможе успішно втілити у життя свої найамбітніші плани.  

Повна версія інтерв'ю з засновником, CEO SENSAR Devеlopment Марком Марченком https://www.epravda.com.ua/news/2022/12/19/695109/ 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Компанія-забудовник SENSAR #SENSAR #Марко Марченко #стратегія розвитку в умовах війни
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
40,02
EUR
43,17
43,30
PLN
10,01
10,08
Оголошення
live comments feed...