• Головна
  • Виїзд студентів закордон: кого ще стосується нова заборона
15:20, 3 жовтня 2022 р.
Надійне джерело

Виїзд студентів закордон: кого ще стосується нова заборона

Українським студентам, які навчаються в іноземних вузах заборонено виїжджати за кордон.

Під час дії воєнного стану студентам, аспірантам та докторам, які навчаються у іноземних вузах заборонено перетинати кордон. Про це йдеться у офіційній відповіді Державної прикордонної служби України повідомили, пишуть "Українські новини".

Кабінет Міністрів України вніс зміни до Правил перетинання державного кордону громадянами України, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 27.01.1995 №57. 

"Відповідно до пункту 2-6 Правил обмежено під час дії воєнного стану виїзд з України здобувачів фахової передвищої та вищої освіти, асистентів, стажистів, аспірантів та докторантів, які навчаються за денною або дуальною формами здобуття освіти", - вказано у відповіді Держпогранслужби на інформаційний запит.

«Держприкордонслужба України офіційно підтвердила, що до кінця війни не випускатиме на навчання за кордон студентів, аспірантів та докторантів», - прокоментували у відомстві.

Виїзд студентів іноземних вузів за кордон, Фото - "Українські новини"

Виїзд студентів іноземних вузів за кордон, Фото - "Українські новини"

23 вересня спікер Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомив, що виїзд чоловіків-студентів для навчання за кордоном припинено з 14 вересня до врегулювання цього питання Кабінетом Міністрів України.

Раніше українські студенти, яких прикордонники не випустили на навчання за кордон, записали відеозвернення зі скаргами. Студенти, які навчаються за кордоном, з 15 вересня не можуть виїхати з України.

Читайте також: На стороні росії воює уродженець Львівщини: знайшли його документи, - ФОТО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#студенти_іноземних_вузів #виїзд_за_кордон #виїзд_студентів #державна_прикордонна_служба #новини_львівщини #новини_україни
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Україна дає відсіч російській навалі, яка почалася 24 лютого 2022 року. Росіяни обстрілюють міста, гинуть мирні жителі. ЗСУ дає гідну відповідь терористам рф.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,36
39,43
EUR
42,87
43,00
PLN
9,91
9,95
Оголошення
live comments feed...