• Головна
  • У Львові урочисто відкрили меморіальну дошку на честь Івана Вакарчука, - ФОТО, ВІДЕО
16:05, 11 жовтня 2021 р.
Надійне джерело

У Львові урочисто відкрили меморіальну дошку на честь Івана Вакарчука, - ФОТО, ВІДЕО

У Львові урочисто відкрили меморіальну дошку на честь Івана Вакарчука - багаторічного ректора Львівського національного університету імені Івана Франка. 

11 жовтня у Львові на вулиці Драгоманова, 12 відбулося відкриття меморіальної дошки на честь багаторічного ректора Львівського національного університету імені Івана Франка, Героя України Івана Вакарчука. Кореспондентка 032.ua побувала на заході та пропонує переглянути фото та відео з події. 

Відкрили меморіальну дошку символічно в одному з приміщень фізичного факультету ЛНУ імені Івана Франка, де розташована кафедра теоретичної фізики.

На відкритті меморіальної дошки було присутньо досить багато людей. Зокрема, вчених, громадських діячів та колег видатного львів’янина, а також і родина Івана Вакарчука. 

"Я прекрасно усвідомлюю, як і багато хто з нас, значення мого тата для всіх нас. Від імені нашої родини хочу подякувати за ту добру енергію,  яку ви всі сьогодні сюди принесли. Ти бачиш цих людей і розумієш, що вони прийшли не тому, що треба, а тому,  що не могли не прийти. Це дуже сильно надихає, заставляє ще більше пишатись своїм батьком та змушує рухатись вперед, щоб бути достойним Івана Вакарчука", - зазначив син Івана Вакарчука, співак, громадський діяч Святослав Вакарчук. 

За словами Святослава Вакарчука, найбільше дві речі, які рухали його татом у житті - пізнання світу та бажання допомогти іншим - бути добрим до інших та зробити щось для когось. Для нього було важливо у своїх власних очах стояти на найвищій моральній планці. 

На вулиці Драгоманова всі охочі зможуть побачити нову меморіальну дошку на честь Івана Вакарчука. 

Пропонуємо переглянути фото та відео з місця події: 

Довідково. Іван Вакарчук - український фізик, політик і громадський діяч, міністр освіти і науки України. Протягом був ректором Львівського університету. Доктор фізико-математичних наук, заслужений професор Львівського університету. Герой України, заслужений діяч науки і техніки України.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що гурт "Океан Ельзи" випустили нову пісню "Місто весни" у дуеті з гуртом "Один в каное". 

Читайте також: Як у Львові відзначатимуть День захисників та захисниць України: перелік заходів

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #Іван_Вакарчук #Львівщина #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,81
39,84
EUR
42,80
42,85
PLN
9,84
9,89
Оголошення
live comments feed...