Що таке сашимі? Як готують, з чим подають

Що таке сашимі? Як готують, з чим подають, фото-1

Для багатьох людей японська кухня асоціюється з суші та ролами, проте мало хто знає, що гастрономічна культура цієї країни багата й іншими цікавими традиційними стравами. Сьогодні ми розповімо про один з найстародавніших рецептів — сашимі.

Що таке сашимі?

Сашимі — це методика підготовки риби, яка передбачає швидке заморожування, що надає можливість зберігати продукт протягом великого проміжку часу та запобігти будь-якої подальшої обробки. До складу сашимі можуть входити:

  • риби;
  • креветки;
  • кальмари;
  • морські гребінці;
  • м’ясо кита.

Подаються продукти сирими разом з овочами та рисом.

Як та з чого готують сашимі?

Враховуючи те, що інгредієнти страви не проходять термічну обробку, потрібен спеціаліст, який дуже добре відрізняє свіжі морепродукти від застарілих.

Існує декілька способів нарізки продуктів для цієї страви.

  1. Хіра гірі — найбільш популярна методика, що надає можливість нарізати філе риби тоненькими скибочками.
  2. Іто дзукері дозволяє нарізати рибу невеликих розмірів, виконується за допомогою проволоки.
  3. Кадзу гірі — нарізка кубиками, використовується для обробки тунця.
  4. Сорі гірі виконується для риби верхнього шара суші.

До складу цієї страви традиційно входить свіже філе тунця, лосося та інші морепродукти, які поєднуються з рисом, імбиром та можуть подаватись з васабі та овочами. Говорячи про фугу, потрібно зазначити, що ця риба потребує спеціального фахівця, який вміє правильно приготувати її, адже фугу містить небезпечну отруту, яка при неправильній обробці може призвести до смерті.

Не всі продукти у сашимі не проходять термічну обробку. Так, креветки та кальмари традиційно готуються перед тим, як стати частиною такого виду страви.

Як їдять сашимі?

Сашимі вважається святковою стравою, до якої японці ставляться з великою повагою, адже вона передає усю філософію цієї країни. Традиційно починають куштувати скибочки світлого виду філе, поступово переходячи до темних сортів, між якими обов’язково їдять імбир.

На тарілках завжди присутні васабі, лимон, та огірки, що знаходяться на дайконі. Куштують цю страву у першу чергу, адже тільки так можна відчути усі смакові тонкощі інгредієнтів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Оцініть першим
(0 оцінок)
Поки ще ніхто не оцінював
Ніхто ще не рекомендував
Авторизуйтесь ,
щоб оцінити і порекомендувати

Коментарі