• Головна
  • Уряд посилює контроль за дотриманням карантину в Україні
17:41, 10 серпня 2020 р.
Надійне джерело

Уряд посилює контроль за дотриманням карантину в Україні

Фото: пресслужба поліції Львівщини

Фото: пресслужба поліції Львівщини

10 серпня відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Розглянули зміни стратегії боротьби із COVID-19 в Україні. 

Про це повідомили на Урядовому порталі. За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, у зв’язку з погіршенням епідемічної ситуації, уряд запроваджує щоденну роботу державної комісії ТЕБ та НС та посилює заходи контролю за дотриманням правил карантину. 

Денис Шмигаль зазначив, що до 15 вересня 2020 року кількість щоденних ПЛР-тестувань має збільшитися до 30 тисяч. Має також бути категоризація осіб, що тестуються. Окремо маркувати тести представників Нацполіції, лікарів, учителів та інших категорій працівників. Мають вдосконалити систему відслідковування контактних осіб шляхом опитування.

За результатами засідання, мають опрацювати механізм відрядження епідеміологів до лабораторних центрів МОЗ для проведення епідемічних розслідувань. Керівникам ОДА і МОЗ активізувати роботу щодо збільшення кількості ліжкомісць із підведеним киснем у лікарнях другої хвилі приймання хворих на COVID-19.

До того ж, Національна поліція повинна буде щоденно звітувати про проведені перевірки щодо дотримання карантинних правил. Міністерство цифрової трансформації щоденно має надавати інформації щодо кількості встановлень додатку "Дій вдома".

Читайте також: Чи тестуватимуть в Україні вчителів на COVID-19 перед новим навчальним роком

За даними на Урядовому порталі

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032.ua #карантин #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,95
40,03
EUR
43,12
43,18
PLN
9,97
10,02
Оголошення
live comments feed...